21. marts 2019
Koncerten med Hanne Boel og hendes to guitarister i april solgte ud i Spilledåsen - som én af ud af tre koncerter i foråret. Foto: Martin V. Andersen
Koncerten med Hanne Boel og hendes to guitarister i april solgte ud i Spilledåsen - som én af ud af tre koncerter i foråret. Foto: Martin V. Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det sikre repertoire: Spilledåsen er trængt af statens nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det sikre repertoire: Spilledåsen er trængt af statens nej
Stevns - 12. juli 2018 kl. 14:05
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kulturforeningen Spilledåsen slås stadig med følgerne af, at Kulturministeriet valgte at forbigå det stevnske spillested, da årets pulje til rytmisk musik blev fordelt. Efter i en årrække at have modtaget 75.000 kroner i tilskud blev støtten sidste år sat ned til 50.000 kroner for så i år helt at bortfalde.

Derfor er Spilledåsen nødt til at skele mere til økonomien, end den tidligere har gjort, når den lægger program. Bestyrelsen har derfor valgt at gå med både livrem og seler før præsentationen af efterårsprogrammet.

- Det bliver sikkert nogle udmærkede koncerter, men det er lidt grotesk, at vi bliver nødt til at ty til det sikre repertoire, når Kulturstyrelsen netop bebrejder os, at vi er for lidt eksperimenterende. Med den økonomi, som vi er efterladt med, er der endnu mindre råd til at investere i nye kunstnere, som ikke nødvendigvis trækker mange ind til koncert, siger Poul Erik Madsen, der er formand for Spilledåsen.

Efterårsprogrammet består af fem koncerter, hvoraf tre af dem er genhør med bands og solister, som tidligere har besøgt Spilledåsen med succes. Det drejer sig om Världens Band fra Sverige, der består af hele 15 musikere fra syv lande på tre kontinenter. Om Erann DD og hans band, der sidst var meget populær især blandt Spilledåsens kvindelige publikum, og så kommer DR's Big Band for tredje gang med showet: Merry Christmas, baby i julemåneden.

Ann-Mette Elten fra På Slaget 12 og Basement Jazzband har ikke gæstet Spilledåsen før, men deres musik er kendt af de fleste, og Spilledåsen håber, at det kan få de røde lygter til at lyse til koncerterne.

Forårsprogrammet bestod af hele syv koncerter, inklusive besøget af Jesper Lohmann, der blev udsat fra december sidste år, da han havde fået rust på stemmen og ikke kunne synge Elvis-sange ved den lejlighed. Af de syv koncerter blev de tre udsolgt - det var netop Jesper Lohmann foruden Hanne Boel og jazz-aftenen med Kansas City Stompers. Sidstnævnte foregik som noget nyt på Harmonien i Rødvig, hvor Spilledåsen har fundet sig godt til rette og dermed fundet en værdig afløser for den populære møllejazz i Lille Heddinge.

Forårssæsonen endte med et underskud på cirka 16.000 kroner, som skal lægges oven i det manglende driftstilskud fra staten.

- Vi søger naturligvis igen om tilskud i 2019, men hvis det bliver et nej igen, er vi dermed stillet cirka 90.000 kroner dårligere pr. år end budgetteret. Da vi har en samlet kassebeholdning på omkring 196.000 kroner, kan vi begynde at regne på, hvornår festen slutter, hvis det fortsætter i samme rille, siger næstformand Rolf Persson.

Spilledåsen havde i maj foretræde for Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalget, der varetager kulturens interesser i Stevns Kommune. Her bad foreningen om en underskudsgaranti, men gik fra mødet uden konkrete tilsagn.

- Vi lukker butikken, når der ikke er flere penge i kassen, tilføjer Poul Erik Madsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk