5. juli 2020
Jeanette Press er ny præsident for Rotary Hårlev-Karise. Privatfoto
Jeanette Press er ny præsident for Rotary Hårlev-Karise. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den første kvinde på præsidentposten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første kvinde på præsidentposten
Stevns - 25. juni 2020 kl. 20:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hans Jørgen Rasmussen har overdraget præsidentposten til Jeanette Press, der gennem det kommende Rotary-år skal stå i spisen for klubben i Hårlev-Karise. Det er første gang i Hårlev-Karise Rotary Klubs 50-årige historie, at en kvinde varetager præsidentposten.

Det skete mandag 22. juni, hvor der var festlig stemning i Hårlev-hallen, da Jeanette Press fik lagt den traditionelle Rotary-kæde om halsen ved årets præsidentskifte, som den første kvinde i klubbens historie.

- Vi har haft et begivenhedsrigt år med en veltilrettelagt naturdyst sammen med Faxe- og Store Heddinge Rotary Klubber på Blåbæk Mølle; en dejlig 50-års jubilæumsfest på Vallø Slotskro, og ikke mindst har vi haft vores to udvekslingsstuderende Sofia Carrasco fra Chile, og Freja Pedersen fra Hastrup, som fortsat er i Brasilien. Vi har selvfølgelig også haft udfordringer med at mødes grundet coronakrisen, men jeg synes, det er lykkedes os at komme helskinnet igennem. Det er jeg glad for, og det er derfor med ro i sindet, jeg giver stafetten videre til Jeanette og ønsker hende en rigtig god præsidentperiode, fortæller den afgående præsident, Hans Jørgen Rasmussen.

Det er altså første gang i Hårlev-Karise Rotary Klubs historie, at en kvinde varetager præsidentposten, men det er ikke noget, Jeanette Press tænker så meget over.

- Vi er en lille klub, og jeg er i øjeblikket den eneste kvinde. Det har ingen praktisk betydning i hverdagen, men vi ser da gerne, at der kommer flere kvindelige medlemmer. Måske kommer det til at ske i min præsidentperiode - det ville være fedt. Jeg vil gøre mit for at føre klubbens gode traditioner videre, og det betyder også, at vi skal se, om ikke vi kan hverve nye medlemmer. Foreløbig har vi planlagt en række spændende møder det kommende år - både i eget regi og sammen med de øvrige klubber i distriktet; Køge-klubberne, Store Heddinge, Haslev og Faxe. Vi skal blandt andet have besøg af Freja Pedersen, og høre om alt det, hun har oplevet, mens hun har været på udveksling i Brasilien. Vi skal på flere spændende virksomhedsbesøg i lokalområdet. Og sammen med klubberne fra distriktet skal vi høre et oplæg fra en af de 12 unge mennesker, der har været på True North-ophold - sponsoreret af Rotaryklubberne. Det glæder jeg mig til, siger Jeanette Press.

Hans Jørgen Rasmussen har stået i spidsen for Hårlev-Karise Rotary Klub siden juni 2019

Klik ind på Hårlev-Karise Rotary Klubs Facebook-side, hvis du vil vide mere om Rotary eller du har lyst til at besøge klubben.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk