23. oktober 2020
Transportminister Benny Engelbrecht (S) tog imod delegationen fra Stevns og stillede op til fotografering mellem viceborgmester Steen S. Hansen (S) og borgmester Anette Mortensen (V). 								Foto: Stevns Kommune
Transportminister Benny Engelbrecht (S) tog imod delegationen fra Stevns og stillede op til fotografering mellem viceborgmester Steen S. Hansen (S) og borgmester Anette Mortensen (V). Foto: Stevns Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Delegation fra Stevns gik positiv fra møde med transportminister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delegation fra Stevns gik positiv fra møde med transportminister
Stevns - 26. august 2019 kl. 12:55
Af Erik Nielsen

Stevns: Med en ny transportminister på taburetten er der sået tvivl om, hvorvidt Stevns og Østsjælland bliver tilgodeset med den statsvej, som den tidligere regering satte 578 millioner kroner af til at bygge.

arrow Læs også: To alternativer for statsvejen: nord eller syd for Hårlev

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har således gjort det ret klart, at han har visket tavlen ren - eller »jeg er startet med et blankt stykke papir«, som han formulerede det over for Jyllands-Posten i løbet af sommeren.

På den baggrund blev der arbejdet på de indre linjer i Stevns Kommune for at få programsat et møde med en nye minister, og i fredags besøgte en delegation fra Stevns så transportminister Benny Engelbrecht for at henlede ministerens opmærksomhed på de stevnske pendleres udfordringer i både bil og kollektiv trafik.

Mødet gik godt
For Stevns er det magtpåliggende, at den vejføring også prioriteres højt af den siddende regering. Og selv om borgmester Anette Mortensen (V) ikke gik fra fredagens møde med nogen løfter i arbejdstasken, så var hun generelt positiv over for, hvad hun og resten af delegationen oplevede og talte med den nye minister om.

- Ministeren omtalte det stevnske ønske som et projekt, der er både velbeskrevet, veldokumenteret og kendt, hvilket jeg ser som et positivt udsagn, siger borgmesteren således og tilføjer:

- Når forhandlingerne om et trafikforlig nu er startet forfra, og papiret er blankt, kan vi godt frygte, at vores projekt risikerer at blive glemt, netop fordi det er så åbenlyst. Men vi gik fra mødet med en tydelig oplevelse af, at ministeren bestemt kendte til vores vejprojekt fra den stevnske halvø. Mødet var meget konstruktivt, og vi oplevede, at vores pointer blev godt modtaget, og at vi også kunne bidrage med nye perspektiver til opgradering af den kollektive trafik.

Fra Stevns deltog borgmester Anette Mortensen og viceborgmester Steens S. Hansen (S) samt repræsentanter fra forvaltningen.

Brev til ministeren
Kommunen skrev i juli til den nyudnævnte minister og inviterede ham til Stevns for at holde ham fast på tilsagnet om penge til en statsvej mellem Stevns og motorvejsnettet - en plan, der indgik i det trafikforlig, som den tidligere regering indgik med Dansk Folkeparti kort før, at folketingsvalget blev udskrevet.

Anledningen til brevet var, at ministeren vil genforhandle hele forliget om fremtidens trafikinvesteringer, da flertallet bag den gamle plan ikke eksisterer mere efter valget. Han har siden afvist at udstede garantier for enkeltdele af forliget, før forhandlingerne starter.

I stedet for at imødekomme invitationen til at komme til Stevns sagde ministeren i stedet sagt ja til at modtage de politikere fra Stevns på sit ministerkontor, og det møde fandt altså sted fredag eftermiddag.

arrow Sydlig statsvej aflaster kun trafikken gennem Køge lidt
18. september 2019 kl. 12:58 Opdateret: kl. 13:11
arrow Minister grillet: Men ingen svar om sjællandske motorveje
20. august 2019 kl. 20:29 Opdateret: kl. 20:28
arrow Til møde med transportministeren
06. august 2019 kl. 16:34 Opdateret: kl. 13:29
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk