16. september 2021
Anne og Emil Holm fra Store Heddinge var i går på den japanske ambassade for at få papirerne på plads, inden de på mandag 15. maj drager til et stævne i Japan for at samle de sidste point i jagten på at komme til OL. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Anne og Emil Holm fra Store Heddinge var i går på den japanske ambassade for at få papirerne på plads, inden de på mandag 15. maj drager til et stævne i Japan for at samle de sidste point i jagten på at komme til OL. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De sidste step på vejen til OL for lokalt søskendepar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

De sidste step på vejen til OL for lokalt søskendepar
Stevns - 05. maj 2021 kl. 14:52
Af Erik Nielsen

- Det kan næsten ikke gå galt nu, siger Lars Ole Holm.

arrow Læs også: Landshold var samlet i Store Heddinge for at træne til OL

Svømme- og triatlontræneren fra SHS-Stevns har sluppet træningen af sin datter og søn og overgivet det overordnede ansvar for Anne og Emil Holms OL-drømme til landstræner Rasmus Stubager.

I weekenden havde han dog travlt, da han stod som arrangør af en landsholdssamling for OL-bruttotruppen, som foregik i Store Heddinge og andre steder på Stevns.

- Anne og Emil er inde på den japanske ambassade i dag (tirsdag, red.) for at få de formelle ting på plads, da OL-holdet tager til Japan på mandag (15. maj, red.), hvor de skal samle de sidste point til OL-deltagelse ved et stævne i OL-værtslandet. Og det skal gå rigtig galt, hvis det glipper nu. Hvis vi slipper for skader og nedbrud på materiel, så er det nu mere realistisk end nogensinde før. Det ligger lige til højrebenet, siger Lars Ole Holm, der ud over at være de lokale OL-kandidaters far også har været deres træner i SHS-Stevns afdeling for triatlon, indtil landstræneren tog over:

Svært at slippe

- Selvfølgelig er det lidt svært at slippe det hele nu, men det er dejligt at tænke på, at det ser ud til, at det hele nu falder i hak og lykkes. Og man skal tænke på, at træningen kun er halvdelen af det, der er nødvendigt, for at en OL-drøm kan gå i opfyldelse. Hele familien har viet vores liv til det her, og der er ingen vej tilbage.

Det ærgrer Lars Ole Holm, at det ikke er muligt at følge Anne og Emil på sidelinjen i Japan.

- Hvis de skal af sted til OL, så bliver det uden os, da det ikke bliver muligt for tilskuere at få indrejse til Japan. Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af, men jeg glæder mig over alle de stævner i udlandet, jeg har været med til, og at vi som familie har været sammen om det her. Jeg vil love alle, at en OL-udtagelse ikke lykkes, uden at man knokler for det. Det har vi gjort, og nu må det briste eller bære, siger Lars Ole Holm.

Går også til HF-eksamen

Samtidig med, at Anne Holm skal fokusere på OL, så er hun i øjeblikket ved at gå til HF-eksamen på Køge Gymnasium.

- Faktisk skulle Anne have været til eksamen på mandag, hvor de jo tager til Japan. Den eksamen har hun fået skubbet til en sygeeksamen i august, siger hendes far.

Tidligere har Anne Holm over for DAGBLADET peget på, at hun er blevet rig på oplevelser på deres mange rejser til eksotiske steder, hvor konkurrencerne foregår.

- Noget af drivkraften, det er også, at vi godt ved, at vi stikker lidt uden for. At vi laver noget, som ikke andre gør, sagde Anne Holm, der på grund af sin store fokus på sin idræt for nogle år siden valgte at droppe gymnasiet i 2.g, men hun har genoptaget studiet i form af en HF.

Hendes storebror gennemførte tiden på Køge Gymnasium, men han har ikke brugt tiden til at læse videre eller finde sig et job. Han bruger lige som sin søster det meste af ugen på at træne og fokusere på triatlon.

Nu er de begge ganske få svømmetag, pedaltråd og løbeskridt fra at deres OL-drøm går i opfyldelse.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk