21. juni 2021
Max lærte at sy tøj til sin maskot af Anja Pagani, der er frivillig superbruger på Stevns MakerSpace. Foto: Stevns Bibliotekerne
Max lærte at sy tøj til sin maskot af Anja Pagani, der er frivillig superbruger på Stevns MakerSpace. Foto: Stevns Bibliotekerne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Da Max lavede sin maskot hos MakerSpace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Max lavede sin maskot hos MakerSpace
Opdateret 09. januar 2019 kl. 13:16
Stevns - 09. januar 2019 kl. 06:25

Stevns MakerSpace er et rum på Hårlev Bibliotek, som er indrettet til innovation og kreativitet - og hvor der er plads til at rode og eksperimentere. Her har brugerne mulighed for at fremstille deres egne designs - hvad enten det skal være en 3D-model, laserskåret julepynt eller en holdtrøje til sportsklubbens maskot.

Sådan præsenterer Stevns Bibliotekernes det kreative værksted på Hårlev Bibliotek, hvor alle har mulighed for at komme og udfolde deres kreative evner. Og efter et par års forløb med åbent hver onsdag kl. 19-22 er ordningen blevet så populær, at den her fra årsskiftet nu bliver udvidet til den anden lørdag i måneden. Første gang er på lørdag 12. januar kl. 10-13.

For at illustrere, hvad Stevns MakerSpace er for noget, har Stevns Bibliotekerne sendt redaktionen følgende historie.

Max' legeaftale
- Max og jeg havde lavet en »legeaftale« med Anja i MakerSpace den anden dag, fortæller Kirsten Rohrmann Strøm, som er bruger af Stevns MakerSpace sammen med sønnen: Max.

- Vi er ved at lave en maskot-bamse til Max og hans floorball-hold, og den skulle have noget tøj på. Vi havde talt med Anja, som er én af superbrugerne i MakerSpace om det, og hun ville gerne tage sin symaskine med og lære Max at sy på den. Han endte med at tegne, klippe og sy det meste selv. Når maskotten er fuldt påklædt, mangler vi bare at 3D-printe en floorball-bold og stav til den - og det sker selvfølgelig også i Stevns MakerSpace, siger Kirsten.

Stevns MakerSpace er et rum, hvor alder, køn og beskæftigelse ingen betydning har. Man mødes bare om fælles interesser og hjælper hinanden på kryds og tværs. Alle kan altså møde op, når der er åbent.

- Og der er altid gratis kaffe og te på kanderne, slutter Anja Pagani.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk