16. juni 2019
Vejrudsigten for søndag tyder på klart og koldt vejr med mulighed for et let drys sne i dagene inden. Dermed er der mulighed for en frisk vandretur på det fredede areal på Odden. Foto: Henrik Fisker
Vejrudsigten for søndag tyder på klart og koldt vejr med mulighed for et let drys sne i dagene inden. Dermed er der mulighed for en frisk vandretur på det fredede areal på Odden. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DN drager ud i naturen for at forsvare ret til fredning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DN drager ud i naturen for at forsvare ret til fredning
Stevns - 17. januar 2019 kl. 14:23
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næste torsdag 24. januar behandler Folketinget et forslag fra Dansk Folkeparti, der ønsker at fratage Danmarks Naturfredningsforening (DN) retten til at rejse fredningssager på egen hånd. Ifølge forslaget henvises foreningen i fremtiden til at rejse fredningssager i samarbejde med en offentlig myndighed.

Forslaget har på forhånd vakt betydeligt røre, og DN har i de senere måneder aktivt agiteret imod det med påstand om, at det i praksis vil stoppe størstedelen af de naturfredninger, som i dag godkendes af de lokale fredningsnævn. Argumentet er, at kommuner og staten normalt ikke har samme interesse at rejse en fredningssag, der vil genere lodsejere og udløse et erstatningskrav. Derfor vil naturen blive den store taber, hvis forslaget gennemføres, siger DN.

Derfor arrangerer DN på søndag en række demonstrationer ude i naturen for at vise værdien af, at der fortsat rejses nye fredningssager.

Det gælder også på Stevns, hvor den lokale komité i DN går på gaden. Eller rettere sagt på en natursti ud over det fredede areal ved Odden nord for Strøby Egede.

- Vi har valgt Odden, fordi den har en historisk betydning. Den blev fredet i 1937 som ét af de første steder i Danmark efter, at DN fik retten til at rejse fredningssager, siger Michael Kruse, der er formand for DN Stevns.

Alle er velkomne til at deltage i aktionen søndag formiddag. Den begynder kl. 10.00, og deltagerne mødes ved indgangen til Odden lige over for parkeringspladsen ved Prambroen ved indkørslen til Strøby Egede.

Her vil arrangørerne uddele Dannebrogsflag til de fremmødte samt en folder, hvor nationalsangen er optrykt. Herefter vil Der er et yndigt land blive afsunget for at markere, at det er udtryk for dansk sindelag at værne om naturen.

Bagefter vil der være en guidet tur ud på Odden på begge sider af slusen ved Tryggevælde Ås udløb i Køge Bugt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk