11. april 2021
Modelfoto
Modelfoto
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF: Unge skaber utryghed på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF: Unge skaber utryghed på Stevns
Stevns - 26. marts 2021 kl. 06:28
Af Henrik Fisker

I den senere tid - senest i tirsdags - har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget henvendelse fra borgere i Store Heddinge om, at en større gruppe unge er set i bymidten trods forsamlingsforbuddet. I nogle tilfælde har de unge - ifølge anmelderne - optrådt larmende og har efterladt diverse affald på stedet.

arrow Læs også: Ny indsats om og for unge på Stevns

Hver gang er en politipatrulje kørt til Store Heddinge, men endnu er det ikke lykkedes at opspore gruppen af unge. Betjentene er derfor kørt videre med uforrettet sag.

Episoderne har nu fået tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen (DF) - der også er spidskandidat til efterårets kommunevalg i Stevns Kommune - til at reagere. Han har derfor aftalt med sit partis retsordfører Peter Skaarup, at denne stiller et spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S) om sagen. Spørgsmålet er ledsaget af en artikel i DAGBLADET om politiets forgæves jagt på de unge i Store Heddinge og lyder således:

»Vil ministeren med udgangspunkt i artiklen redegøre for udviklingen på Stevns i forhold til utilpassede unge, som i stigende grad skaber utryghed for almindelige borgere, og vil ministeren sikre, at der fremadrettet kommer flere patruljer og en bedre politidækning i Stevns Kommune?«

- Jeg har bemærket, at flere og flere taler om, at der er en gruppe unge, som skaber utryghed for andre med deres adfærd. Det skal der tages hånd om, og forældrene må også forklare deres børn, at de skal opføre sig ordentligt. Det er først og fremmest en forældreopgave, men politiledelsen bliver simpelthen også nødt til at sørge for en ordentlig politidækning på Stevns. Det kan ikke være rigtigt, at borgerne her i kommunen skal finde sig i, at politiet kun kigger forbi ved særlige lejligheder. Derfor har jeg aftalt med Dansk Folkepartis folketingsgruppe, at justitsministeren trækkes ind i sagen. Formålet er at få flere patruljer til kommunen, siger Martin Henriksen.

arrow Uromagere forsvundet da politiet nåede frem
24. marts 2021 kl. 10:26 Opdateret: kl. 10:26
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk