11. august 2020
Rikke Ackermann og Svend Poulsen i Café Stevnens hyggelige have. Foto: Rikke Michael Hansen
Rikke Ackermann og Svend Poulsen i Café Stevnens hyggelige have. Foto: Rikke Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronastøtte til Café Stevnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronastøtte til Café Stevnen
Stevns - 14. juli 2020 kl. 15:14
Af Rikke Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

25.000 gode danske kroner lød donationen på, da Svend Poulsen fra Østifterne for nylig dukkede op i Café Stevnen med en kontant hilsen. Pengene er øremærket til den daglige drift af det sociale værested i Algade.

- Vi har, lige som så mange andre, været lukket ned i en lang periode på grund af situationen med corona, og i al den tid er pengene jo bare fosset ud af statskassen, som Rikke Ackermann udtrykker det.

Normalt har det sociale værested indtægter fra både genbrugsbutikken og cafésalg. Men begge dele har været lukket, alt i mens driftsudgifterne stort set har været de samme. Derfor sendte værestedets daglige leder i maj en ansøgning af sted til Østifterne, der tidligere har støttet caféens sociale arbejde.

- Selv om vi har søgt og fået puljer, hvilket vi er meget glade for, så må puljepengene jo ikke bruges til driften, forklarer Rikke Ackermann.

Heldigvis kom der hurtigt og positivt svar fra Svend Poulsen, der er delegeret medlem i den østsjællandske afdeling af Østifterne.

- Jeg sagde ja med det samme, for jeg kender jo huset og det, de står for, forklarer Svend Poulsen, der én gang tidligere har doneret et tilsvarende beløb til Café Stevnen.

Det var i december 2018, og dengang var pengene øremærket til et projekt om sundhed.

- Vi støtter forebyggende og socialt arbejde, og det harmonerer rigtig godt med det arbejde, som Café Stevnen bidrager med, siger Svend Poulsen.

Værestedets daglige leder er meget glad for nødhjælpen fra Østifterne. Rikke Ackermann anslår, at beløbet kan supplere op til at dække driftsudgifterne i tre måneder.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk