17. juni 2021
Grundejerforeningen Enghaven og ejerne af Rødvig Camping mener ikke de skal have kæmpe sommerhuse som naboer.
Grundejerforeningen Enghaven og ejerne af Rødvig Camping mener ikke de skal have kæmpe sommerhuse som naboer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Campingplads- og sommerhusejere: Vi er bekymrede for udvikling med kæmpe pool-sommerhuse som nabo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campingplads- og sommerhusejere: Vi er bekymrede for udvikling med kæmpe pool-sommerhuse som nabo
Stevns - 06. juni 2021 kl. 14:48

Åbent brev:
Til Stevns kommunes Plan-, miljø- og teknikudvalg vedrørende udarbejdelse af lokalplan for sommerhusområde på baggrund af ansøgning fra Scanlux Byggefirma.

arrow Læs også: Foreninger vil i minister-dialog om placering af supersommerhuse

Vi skriver dette brev som nærmeste naboer til det nye sommerhusområde S4 Bastkær, da vi ønsker at appellere til, at ansøgningen fra Scanlux om opførelse af 25 pool-sommerhuse ved Bastkær ikke imødekommes.

Vi ser projektet som en alvorlig trussel mod det eksisterende sommerhusområde - og campingmiljø, der i dag eksisterer i fredelig sameksistens med hinanden og den omgivende natur, der med dens naturbeskyttede enge og vandløb har et dyreliv, der ikke findes i andre lignende områder på Stevns.

Grundejerforeningen Enghaven har allerede i sit høringssvar til kommuneplansforslaget forklaret om nødvendigheden af at bevare den særlige natur og det mangfoldige dyreliv i området og vil her henvise til denne vedr. vores bekymringer for den samlede belastning af området.

Her tilføjer vi nu - i samarbejde med Rødvig Camping vores argumenter imod udarbejdelse af en lokalplan, der imødekommer ansøgningen fra Scanlux om at bygge 25 kæmpe pool-sommerhuse i sommerhusrammen S4 - Bastkær, som vi finder vil udgøre en alvorlig belastning for naturområdeområdet ved Havnelev Enghave.

Scanlux ønsker at bygge store pool-sommerhuse på op til 375 kvadratmeter, der kan rumme op til 20 -30 personer. De ikke blot tegner og bygger husene. De står for al indretning ude og inde og organiserer gennem datterselskabet www.luksushuse.dk udlejningen, så der for husejerne i højere grad er tale om et investeringsobjekt end et sommerhus, der udlejes, når ejerne ikke selv bruger det.

Datterselskabet, der står for udlejningen, reklamerer blandt andet for, at husene kan bruges til familiefester, firmaarrangementer og ferieophold med flere generationer og vennepar, hvilket i vores optik svarer til at have 25 selskabslokaler samlet på et sted.

Selvom der juridisk er tale om privat-ejede sommerhuse, der udlejes, er der i praksis tale om et feriecenter, hvor udlejningen institutionaliseret.

Scanlux-husene vil tiltrække en type turister, der ikke passer ind i det eksisterende miljø. Hvor de eksisterende sommerhusejere og campister kommer for at nyde naturen med dens fred og ro, nogle for at flygte fra storbyens larm, lægger Scanlux husene op til, at man er mange sammen for at hygge sig og feste, hvor man ikke behøver bevæge sig ud i naturen for at have en god oplevelse.

Store sommerhuse medfører et større flow af gæster i et område end der er normalt for sommerhuse.

Det betyder stor risiko for uro, larm og musik, som generer naboer og dyreliv. Gæsterne vil typisk kun være der en uge ad gangen og har ikke nogen interesse i at pleje naboskabet, da de ikke har nogen personlig relation til området eller naboerne.

Der vil blive mere trafik, mere slid, mere lys og støj fra huse og udendørsarealer til gene for naboer, campinggæster og dyreliv. Den sparsomme beplantning i haverne, der gør dem lette at passe, betyder, at der ikke er den naturlige afskærmning mod lys og lyde som ses i andre sommerhusområder.

Stranden, der ikke er særlig stor, vil med det store flow af mennesker blive overbelastet. Ifølge Scanlux kan husene ikke udlejes til ungdomsgrupper. Det er jo en formalitet, der er let at omgå og desuden kan også personer over 25 år være støjende, når der er fest og musik, larm omkring swimmingpools og spa og ikke mindst, hvis der også er alkohol inde i billedet.

Der har været megen debat om Scanlux' kæmpesommerhuse andre steder i landet. Der har været naboklager over støj og uro fra trafik, mennesker og fester. Der har været rejst sager i Marielyst og Sønderborg kommuner om lovligheden af opførelserne.

Vi har endnu ikke hørt nogen nabo give udtryk for tilfredshed med Scanlux sommerhuse. Vi håber, politikerne i Stevns kommune ikke vil godkende ansøgningen fra Scanlux, men vil afvente, at der kan ske en udstykning til helt almindelige familiesommerhuse, der reelt vil kunne gøre det, Scanlux taler om i deres ansøgning nemlig, at Bastkær sommerhusområde »hurtigt bliver en naturlig del af det tilgrænsende sommerhusområde«.

Ingelise Nordenhof
Grundejerforeningen Enghaven

Per Raymond Jensen og Henny Pedersen

Rødvig Camping

arrow Turistforening glad for store supersommerhuse med spa og pool
05. juni 2021 kl. 06:07 Opdateret: kl. 12:21
arrow Smuk bygning snart under tag
04. juni 2021 kl. 17:48 Opdateret: kl. 12:50
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk