2. august 2021
Havnepladsen 2 er en central bygning i det nye lokalplanforslag for lystbådehavnen.          Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Havnepladsen 2 er en central bygning i det nye lokalplanforslag for lystbådehavnen. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Café Algade har droppet Rødvig - nye lejere klar på Havnepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Café Algade har droppet Rødvig - nye lejere klar på Havnepladsen
Opdateret 26. april 2019 kl. 13:14
Stevns - 26. april 2019 kl. 13:03
Af Erik Nielsen

En servitut, som begrænser salg af mad og is på havnen, søges ophævet i den nye lokalplan for lystbådehavnen. Café Algade har trukket følehornene til sig og ønsker ikke mere at åbne café på Havnepladsen. Nye lejere står dog på spring - klar til at åbne, hvis lokalplanen falder i hak.

arrow Læs også: Ny lokalplan på lystbådehavn med ændret byggehøjde

Ejendommen på Havnepladsen 2 er en central bygning i forbindelse med den nye lokalplan for lystbådehavnen. Ejendommen er ejet af Hans Jørgen Rasmussen fra Lokalrevision i Klippinge, og indtil sidste år lejede Café Marinas ejer: Michal Gustafson underetagen og drev thai-restaurant.

På grund af ejerskabet kunne Michal Gustafson drive restaurant fra Havnepladsen 2 på trods af en såkaldt servitut på matriklen, der i øjeblikket giver Café Marina eneret til salg af tilberedt mad og is.

Det er blandt andet denne servitut, som Stevns Kommune søger at få ophævet med en ny lokalplan.

- En servitut af den art er i strid med Stevns Kommunes ønsker for Rødvig lystbådehavns fremtidige udvikling som turismedestination og én af perlerne i tilknytning til Stevns Klint og verdensarven. Ud over dette er formålet med udarbejdelse af en ny lokalplan at understøtte udviklingen af lystbådehavnen som et attraktivt område, lød det blandt andet fra Flemming Petersen (V). Han er formand for Plan, Miljø og Teknikudvalget i Stevns Kommune, der holdt borgermøde i onsdags, hvor godt 100 med interesse i havnen udvikling var mødt op på Stevns Friskole.

Trak sig
Ejerne af Café Algade i Store Heddinge har tidligere meldt ud, at de forventer at åbne café i bygningen på Havnepladsen 2. Men de har nu trukket følehornene til sig.

- Vi var i dialog både med kommunen og Michal Gustafson. Vi havde også en advokat inde over, og vi kunne ikke få nogen garanti for, at det ville være muligt at kunne starte op med madsalg i sommer. Der er flere årsager, men det korte af det lange er, at da vi stod over for store investeringer - blandt andet til et nyt køkken - så turde vi simpelthen ikke, siger Pia Damsgaard fra Café Algade til DAGBLADET.

Dermed er hun og hendes mand: Manolis Hatzisavvas ude af billedet med hensyn til at drive café fra Havnepladsen i Rødvig.

- Det er vi selvfølgelig kede af, da vi meget gerne ville have åbnet lige netop dér. Men som sagt, så turde vi ikke. Og vi orkede heller ikke at skulle starte op i Rødvig, hvis vi skulle se frem til al mulig modstand fra en start af, uddyber Pia Damsgaard.

Underetage delt i to
Ejeren af ejendommen har nu delt de cirka 200 kvadratmeter i underetagen op i to, hvor den ene side er på 40 kvadratmeter og den anden på 160. De 40 kvadratmeter er lejet ud og skal fungere som frisørsalon.

- Jeg kan endnu ikke fortælle dig, hvad der skal være i den anden side af underetagen, da lejerne ikke ønsker at gå ud med dette offentligt, lyder det fra Hans Jørgen Rasmussen fra Lokalrevision.

DAGBLADET har været en tur forbi adressen på havnen og truffet den ene halvdel af de nye lejere af de 160 kvadratmeter underetage. Han bekræfter at lejemålet er skrevet under, dog med nogle klausuler i forhold til, at den nye lokalplan skal være godkendt og de begrænsende servitutter ophævet, da dette er en forudsætning for, at de kan drive det sted, som han og hustruen gerne vil.

Yderligere ønsker den nye lejer ikke at sige noget til citat i avisen om konceptet, der skal udfylde lejemålet. I hvert fald ikke, før lokalplanen er vedtaget, og der ligger noget på skrift, som er til at forholde sig til i forhold til de begrænsende servitutter, der indtil videre forhindrer salg af mad og is.

Vedtagelsen sker efter al forventning på Kommunalbestyrelsens møde torsdag 23. maj.

Hvis det ikke sker, så vil det være svært for ikke at sige umuligt at åbne beværtning i stueetagen af ejendommen på Havnepladsen 2.

arrow Skaber ny lokalplan sund konkurrence eller konkurser på havnen?
26. april 2019 kl. 15:31 Opdateret: kl. 13:15
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk