23. juni 2021
Selv om Hellested Forsamlingshus har været coronalukket det meste af det forgangne år, har det alligevel på flere måder været et godt år, mener formand Karen Secher. Foto: Erik Nielsen
Selv om Hellested Forsamlingshus har været coronalukket det meste af det forgangne år, har det alligevel på flere måder været et godt år, mener formand Karen Secher. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byens hus klarede sig godt i et svært år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens hus klarede sig godt i et svært år
Stevns - 10. juni 2021 kl. 06:23

Mange beretninger om coronaåret: 2020 klager over svære tider, men ikke fra Hellested Forsamlingshus, da der blev holdt generalforsamling for nylig. En lille trofast flok mødte op og hørte, hvad der kunne have været en jammerlig status over manglende udlejning og arrangementer, der ikke fandt sted og dermed ikke gav penge i kassen. Og det er også rigtigt, men det var trods alt et fint år, konkluderede formanden på generalforsamlingen: Karen Secher:

- Vi kunne ikke holde vores normale loppemarked, der giver omkring 30.000 kroner i kassen, og vi kunne ikke holde høstfest og alle de andre sociale begivenheder som vores ugentlige onsdagscafe, der først og fremmest er et socialt mødested. Så på den måde har det været et skidt år, men alt er vendt til noget godt trods alle forhindringer, sagde hun i sin beretning.

Forsamlingshuset har holdt nød-loppemarked lokalt, og det indbragte cirka 25.000 kroner, og så har 2020 givet mulighed for stor forandring i forsamlingshuset. Sammen med Hellested Borgerforening ansøgte forsamlingshuset om penge, dels til akustikforbedring, dels til udendørs aktiviteter i byen, og de to foreninger modtog 280.000 kroner. Disse penge er blevet omsat og har ud over fine nye faciliteter i byen resulteret i en sal i huset, hvor man kan tale sammen, og hvor lyden er fin og rund. Samtidig er der blevet malet overalt.

- Nu mangler bare gæsterne, festerne og alle arrangementer, så det hele kan afprøves, sagde Karen Secher i beretingen.

Årets resultat gik nærmest i nul. Og så glædede bestyrelsen sig over, at der fortsat er tæt samarbejde mellem borgerforening, menighedsråd og forsamlingshus på mange områder. Der er indkøbt klaver til fællessang, der koordineres og inspireres.

Den nye bestyrelse ligner den gamle: Karin Hansen, Corrina Larsen, Bjarne Christensen, Allan Pedersen, Kalle Mathiesen, Tom Larsen og Karen Secher.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk