20. marts 2019
Varly Jensen (DF) forblev tavs, da han blev afæsket svar på, hvor han vil finde penge til at bringe kommunens budget i balance. Foto: Henrik Fisker
Varly Jensen (DF) forblev tavs, da han blev afæsket svar på, hvor han vil finde penge til at bringe kommunens budget i balance. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget: DF vil ikke pege på besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget: DF vil ikke pege på besparelser
Stevns - 12. oktober 2018 kl. 13:57
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Dansk Folkeparties ændringsforslag til budget 2019 er, at Stevns Kommunes budgetter, skal holdes inden for den ramme som er aftalt mellem Kommunernes Landsforening og Regeringen. Det er så op til kommunen at prioritere inden for rammen. Vi ønsker, at der gøres plads til at styrke vores borgernære områder, som bl.a. er tidlig indsats over for børn og ældre.«

Sådan hedder det bl.a. i Dansk Folkepartis ændringsforslag til budget 2019, som kom til afstemning under andenbehandlingen af Kommunalbestyrelsens budgetbehandling torsdag aften. Kun partiets egne to medlemmer: Varly Jensen og Janne Halvor Jensen stemte for, mens Nyt Stevns undlod at stemme. Resten - dvs. 15 medlemmer - stemte imod.

Men inden da måtte DF indkassere kritik fra mange sider i salen for ikke at anvise, hvordan partiet vil skabe et budget i balance. DAGBLADET har tilsvarende anmodet Varly Jensen om at oplyse, om partiet vil skaffe pengene gennem besparelser som Nyt Stevns eller ved at hæve skatten, som Enhedslisten ønsker. Redaktionens mail er gennem to uger forblevet ubesvaret.

I salen gjorde Line Krogh Lay (R) endnu et forsøg på at få spørgsmålet besvaret:

- Varly, du har ikke givet et eneste konkret bud på, hvordan du vil skabe et budget i balance - ikke ét. Skal det ske, som Nyt Stevns ønsker, ved en rundbarbering af kommunens service over for borgerne, spurgte hun.

Flemming Petersen (V) spurgte med henvisning til én af DF's mærkesager, om partiet ville finde pengene ved at »fjerne en masse penge på ældreområdet«.

Men spørgsmålene forblev ubesvaret. I stedet brugte Varly Jensen taletiden på at kritisere flertalsgruppens budget for at ikke at være i økonomisk balance.

- Flertalsgruppen mener, at hvis man går ud i byen og låner en million til at bygge et hus for, så er man blevet millionær. I leverer et budget for lånte penge, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk