16. juli 2020
Borgmester Mogens Haugaard (Nyt Stevns) - finder det "stærkt ubehageligt", at andre kommunalpolitikere kan læse hans mailkorrespondance som borgmester. Foto: Henrik Fisker
Borgmester Mogens Haugaard (Nyt Stevns) - finder det "stærkt ubehageligt", at andre kommunalpolitikere kan læse hans mailkorrespondance som borgmester. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om aktindsigt: Som at have indbrud i mit hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om aktindsigt: Som at have indbrud i mit hjem
Opdateret 16. oktober 2017 kl. 17:05
Stevns - 16. oktober 2017 kl. 13:03
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens tonen på det knap tre en halv timer lange kommunalbestyrelsesmøde torsdag aften var nogenlunde fordragelig, gik der skarp retorik i debatten, da borgmester Mogens Haugaard (Nyt Stevns) åbnede op for spørgetiden fra borgerne. Det var under dette punkt, at borgmesteren afslørede, at han føler sig intimideret af navngivne politikeres »aktindsigt i min private mailboks«.

arrow Læs også: Tre politikere har søgt aktindsigt

- To gange har Steen S. Hansen og Line Krogh Lay søgt aktindsigt i min private mailboks. Det er en ret, som de har som kommunalpolitikere, men det er hamrende ubehageligt og nærmest som at have indbrud i mit eget hjem, sagde borgmesteren i spørgetiden.

DAGBLADET Stevns har efterfølgende bedt borgmesteren dokumentere sine udtalelser om Steen S. Hansen og Line Krogh Lay, der har søgt aktindsigt i hans »private mailboks«.

Mogens Haugaard har på redaktionen fremvist et tykt ringbind med udskrifter at hans mailboks, som ifølge ham dækker perioden fra januar i år og nogle måneder frem. Borgmesteren ønsker ikke at vise DAGBLADET indholdet af mappen.

- Det er en kopi af den mappe, som medarbejdere i forvaltningen har brugt flere arbejdsdage på at fremstille til Steen. Den indeholder min korrespondance med rigtig mange mennesker i en konkret sag. Det er stærkt ubehageligt både for dem og for mig at vide, at andre personer kan læse med i det, som vi har skrevet. Havde vi vidst, at det skulle deles med tredjeperson, var der givetvis meget, som var blevet formuleret anderledes, siger Mogens Haugaard.

Han oplyser, at han har givet forvaltningen besked på at »sende det hele«.

- Jeg har ikke noget at skjule, for sådan er lovgivningen, at politikere i Kommunalbestyrelsen har krav på at se borgmesterens mailkorrespondance, siger Mogens Haugaard.

Han medgiver, at der ikke er tale om hans private mailboks, som han sagde i torsdagens debat.

- Det er min arbejdsmail, som det drejer sig om. Men det forhindrer ikke, at der kan stå mange private oplysninger i den, siger han.

arrow S og R: Beskyldninger er krænkende
16. oktober 2017 kl. 13:13 Opdateret: kl. 17:05
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk