16. januar 2021
Anette Mortensen anbefaler, at Stevns Kommune sletter sine forbehold i den såkaldte risikobasrede dimensionering, og dermed bliver i Østsjællands Beredskab. Foto: Henrik Fisker
Anette Mortensen anbefaler, at Stevns Kommune sletter sine forbehold i den såkaldte risikobasrede dimensionering, og dermed bliver i Østsjællands Beredskab. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester anbefaler at Stevns bliver i Østsjællands Beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester anbefaler at Stevns bliver i Østsjællands Beredskab
Opdateret 29. august 2018 kl. 14:54
Stevns - 29. august 2018 kl. 13:15
Af Erik Nielsen

Østsjællands Beredskab har været inde i en turbulent tid, efter direktionen i selskabet, som rummer otte kommuner, fremlagde en såkaldt risikobaseret dimensionering (RBD). Det betød blandt andet, at Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune kun ville tiltræde den nye RBD, hvis flere eksakte krav blev opfyldt.

arrow Læs også: Tillidsmand for brandmænd frygter fremtiden

Det mener borgmester Anette Mortensen (V) nu er sket, så hun anbefaler, at Stevns Kommune tiltræder den reviderede RBD, som er blevet fremlagt, ligesom seks af de andre kommuner tidligere har gjort. Kun Stevns og Køge stod uden for.

- Der skal ligge en endelig afklaring i løbet af september måned, da Østsjællands Beredskab selvfølgelig skal vide, hvem der er med, og hvad der sker. Der har derfor været arbejdet meget på at få enderne til at nå sammen fra begge sider, siger borgmesteren til DAGBLADET, efter Økonomiudvalget i Stevns Kommune havde sagen på dagsordenen tirsdag eftermiddag.

Resten af medlemmerne i Økonomiudvalget ønsker i modsætning til Anette Mortensen at afvente en behandling af emnet i Kommualbestyrelsen, inden de ønsker at lægge sig fast på en holdning.

Borgmesteren mener, at man er blevet imødekommet på to vigtige områder. Stevns beholder to brandstationer med en placering i henholdsvis Store Heddinge og Hårlev. Desuden er bemandingen i Hårlev i det daglige øget fra 1+1 til 3+1, og for Hårlevs vedkommende vil der samlet set blive afsendt indsatsleder, holdleder og fem brandfolk til bygningsbrande.

Der er fundet økonomi til at opnormere stationen Hårlev, så der vil være 1+3 i første udrykningen, hvilket er den samme normering som findes i Tåstrup, Roskilde og Greve. Station Store Heddinge vil fortsat være uændret.

I det tilfælde, at kommunen ønsker et højere niveau, vil det forudsætte et tilkøb af to deltidsfolk, som skal allokeres til stationen i Hårlev. Dette kan fordre en ændring i vogntype eller tilkøb af et køretøj.

En ekstra deltidsplads forventes i et prisestimat at koste cirka 200.000 kroner, og to ekstra deltidsfolk vil derfor koste cirka 400.000 kroner. Derudover vil et nyt køretøj koste cirka 200.000 kroner årligt.

- I sidste ende afhænger det af de priser på udbud, som Østsjællands Beredskab får ind - det kan være fra Falck eller andre, der byder på opgaven, og vi kender ikke deres bud endnu. Det er rigtigt, at vi ikke har fået alt, hvad vi har peget på, men jeg mener, vi er blevet imødekommet og er mødtes i et kompromis, som jeg bakker op om, og derfor anbefaler jeg, at vi sletter vores forbehold og tilslutter os RBD'en , siger Anette Mortensen, der ligesom de andre kommuners borgmestre sidder med i beredskabskommissionen bag Østsjællands Beredskab.

arrow Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn
11. januar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow Beredskabsdirektør kalder ny kontrakt forsvarlig
11. januar 2019 kl. 09:36 Opdateret: kl. 12:22
arrow Solrød siger ja til brandfrieri fra Roskilde og Stevns
18. december 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 09:33
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk