28. september 2020
Modelfoto: Hanne Broberg
Modelfoto: Hanne Broberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bølge af tyverier fra biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bølge af tyverier fra biler
Stevns - 22. maj 2020 kl. 09:12
Af Erik Nielsen

Mange bilejere er vågnet op til en smadret siderude i deres bil de seneste dage. Hele 17 tyverier fra parkerede biler er blevet anmeldt til politiet onsdag og torsdag.

arrow Læs også: Endnu et tyveri fra parkeret bil

Politiet har fået en mængde anmeldelser fra stevnsboer, der har haft indbrud i deres køretøjer. En sand bølge af tyverier fra biler har således skyllet ind over halvøen som optakt til kristihimmelfarts-ferien.

Klokken 09.17 onsdag modtog politiet således den syvende anmeldelse om indbrud i forskellige personbiler på forskellige veje i Magleby og Klippinge. De fem af de syv tyverier fra biler er blevet begået i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag morgen, medens de to sidste tyverier er begået tidligere på ugen.

Tyverierne er i de fleste tilfælde sket ved knusning af en siderude, så der har været adgang til at stjæle de værdier, der har ligget i bilerne.

Et par af bilerne har været uaflåste, så det har ikke voldt tyven de store kvaler at stjæle fra disse. Tyven har ofte taget punge med indhold af kontanter og betalingskort, tasker samt eksempelvis sundhedskort. I nogle tilfælde er bilejeren sluppet med en gennem-rodning af bilens kabine. I et enkelt tilfælde var et stjålet kreditkort blevet forsøgt misbrugt til flere varekøb på nettet, men ellers har politiet ikke nogen spor af den eller de personer, der står bag disse tyverier fra biler i Magleby.

Politiet hører meget gerne fra personer, der har bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i området natten mellem tirsdag og onsdag. Kontakt politiet på telefon 114 med oplysninger i sagerne.

Rykket til købstaden

Tendensen stoppede dog ikke her - for torsdag fortsatte anmeldelserne med at tikke ind hos politiet

Klokken 09.28 torsdag modtog politiet den første af i alt fem anmeldelser i løbet af torsdagen om indbrud i seks biler i Store Heddinge-området.

Tyverierne fra bilerne er foregået i selve Store Heddinge by i løbet af natten mellem onsdag og torsdag. Tre af bilerne havde fået en rude knust for at få adgang til kabinen, medens tre havde stået uaflåste. Fra bilerne stjal tyven eksempelvis tasker, benzinkort, oplader, en pulverslukker og småmønter, medens et par bilejere også i denne omgang slap med en gennemrodning af kabinen og handskerum med videre.

Fredag morgen har politiet registreret 17 sager om tyverier fra person-, vare- og lastbiler i hele Stevns kommune ifølge de anmeldelser, som alle er modtaget siden i mandags.

Også i forbindelse med disse tyverier senest i Store-Heddinge-området hører politiet gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i byen natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på telefon 114 med oplysninger i sagen.

Gode råd fra politiet

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller - GPS - Fladskærme - computere m.v. samt tøj - tasker - indkøbte gaver - bæreposer m.v.

Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.

Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.

Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning - og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Gode råd om varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har også nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra en varebil:

Parker - om muligt - varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.

Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre.

Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen

Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren

Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning - og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk