27. september 2020
Sosu-assisstent Hanne Jørgensen (tv) modtager en stor blomstertak fra Carin Roos og Villy Eenberg, som godt vil rose Stevns Kommunes støtte til demensramte. Foto: Klaus Slavensky
Sosu-assisstent Hanne Jørgensen (tv) modtager en stor blomstertak fra Carin Roos og Villy Eenberg, som godt vil rose Stevns Kommunes støtte til demensramte. Foto: Klaus Slavensky
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blomster og tak til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blomster og tak til kommunen
Stevns - 03. august 2020 kl. 15:28

Af Klaus Slavensky
Rødvig: Det er ikke altid, kære læser, at Deres Udsendte får lejlighed til at lave såkaldt konstruktiv journalistik, og slet ikke når det drejer sig om social- og sundhedssektoren, som i særdeleshed får landsdækkende tæsk i disse uger.

arrow Læs også: Store forskelle med normering på plejecentre - Stevns bedre end gennemsnittet

Især når det drejer sig om samfundets behandling af ældre demente.

Har fået Alzheimer
Redaktionen blev for nyligt kontaktet af psykoterapeut Villy Knaack Eenberg.

- Min ekskone har fået konstateret Alzheimer, og har fået en ældrebolig i Rødvig, og får hjemmehjælp tre gange dagligt. Min ekskone, jeg og familien vil godt takke for mange hjertevarme oplevelser, siger Villy Eenberg, som modvægt til den senere tids shitstorm mod plejecentre og medarbejdere i Aarhus.

Vi bliver enige om at mødes i Rødvig, hvor Villy Eenberg, Carin Roos og sosu-assistent Hanne Jørgensen modtog den lokale presse.

Langt aktivt liv
Carin Margrethe Roos hører til de yngre alzheimers-patienter med sine 61 år.

Hun er uddannet fysioterapeut, og har haft klinik i Store Heddinge i 20 år. Senere fik hun en masteruddannelse i kommunikation og underviste på Københavns Professionshøjskole Metropol.

I 2017 fik hun arbejde i Nordvestgrønland, og det var under dette ophold, at hun fik diagnosen Alzheimer med tidlig debut, som ofte skyldes en arvelig disposition.

Hendes eksmand hjælper med indkøb, og fornyligt flyttede et af deres fælles børn til kommunen.

Carin Roos har en fast hjemmehjælper, som med Carin Roos' ord er tålmodig og har stor empati.

- Jeg kan ikke klare mig uden støtte, og jeg ved fra mit tidligere fag hvor denne sygdom ender, siger hun, og fortæller, at det første hun tænkte på, da hun fik den triste besked var hendes børn og børnebørn.

Hun er en habil svømmer, har deltaget i verdensmesterskaber og er medlem af begge roklubber i Rødvig, så livsgnisten er stadig på fuld blus.

- Men jeg ved jo, hvordan det ender, gentager hun og tilføjer: trist.

,,Fantastisk medarbejder"
Det er sosu-assisten Hanne Jørgensen, som modtager takkebuketten på vegne af Stevns Kommune.

- Jeg har så stor lyst til give de fantastiske hjemmehjælpere, de dygtige medarbejdere i Visitationen og det øvrige personale, en stor buket blomster som tak for uvurderlig hjælp til de syge og de gamle her på Stevns, kommer det med overbevisning fra Villy Eenberg.

Hanne Jørgensen er kontaktperson, og det er åbenlyst at kontakten mellem hende og Carin Roos er hjertelig.

- Jeg hjælper Carin med personlig pleje, psykisk støtte, rengøring og medicin. Og det gør jeg med stor glæde, for hun er et pragtfuldt menneske, siger Hanne Jørgensen med favnen fuld af blomster, som i farver konkurrerer med Carin Roos ansigtsglæde.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk