23. oktober 2018
På tirsdag 14. november kan man få tjekket, om man har en skjult type 2 -diabetes. Foto: Leo Grøndal
På tirsdag 14. november kan man få tjekket, om man har en skjult type 2 -diabetes. Foto: Leo Grøndal
Foto: Leo Grdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bliv testet for diabetes på tirsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliv testet for diabetes på tirsdag
Stevns - 12. november 2017 kl. 10:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

strøby egede: På tirsdag 14. november er det Verdens Diabetesdag, og det markerer lokalafdelingen af Diabetesforeningen med et samarbejde med Strøby Egede Apotek. På denne dag kan man kl. 13-16 komme ind på apoteket og gratis blive testet, om man skulle lide af type 2-diabetes - også kaldet gammelmandssukkersyge - uden at vide det.

Ifølge Diabetesforeningen er der statistisk set 315 personer på Stevns, der har sygdommen, og 1575 skønnes at være på vej til at udvikle den.

Type 2-diabetes udvikler sig typisk så langsomt, at mange ikke mærker det. Hvis man går rundt for længe med ubehandlet diabetes, forøges risikoen for at få alvorlige følgesygdomme som blodpropper, blindhed, nyresvigt og fodsår, som i værste tilfælde kan ende med amputation.

- Type 2-diabetes er i voldsom vækst, og om kun 13 år vil 430.000 danskere have sygdommen. Allerede nu er der 60.000 danskere, der har sygdommen uden at vide det. Det er alvorligt, for uden behandling er type 2-diabetes livsfarlig, siger Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk