19. maj 2019
Det blev en hyggelig eftermiddag med kaffe, lagkage, taler og ikke mindst musik, da Plushøj fejrede 25 års jubilæum. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Det blev en hyggelig eftermiddag med kaffe, lagkage, taler og ikke mindst musik, da Plushøj fejrede 25 års jubilæum. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Plushøjs første 25 år blev fejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Plushøjs første 25 år blev fejret
Stevns - 29. oktober 2018 kl. 12:54
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tonerne fra klaviaturet i hjørnet af spisesalen indikerede, at det ikke var tilfældigt, at over 80 gæster og beboere var samlet på Plushøj søndag eftermiddag.

I januar var det således 25 år siden, at plejecentret åbnede dørene til indvielse i 1993, hvor den daværende socialudvalgsformand for Stevns Kommune bød velkommen.

Han hed dengang Søren Krøjer, mens borgmesteren hed Gina Øbakke.

Det var sidstnævnte, der tog det første spadestik året forinden, og hun holdt også dengang en tale ved indvielsen. Hun sagde blandt andet:

- Vi har nu fået plejeboligerne, og der er ingen tvivl om, at netop disse boliger lever op til mange ønsker. Mange har været bekymrede over nedlæggelsen af plejehjemmene, men jeg mener, at vi her har fået en fuldgyldig afløser.

På vegne af Stevns kommune og som formand for Social og Sundhedsudvalget kunne Henning Dam Urban Nielsen så 25 år senere - med en anelse forsinkelse - byde velkommen til fejringen af Plushøjs 25 års-dag.

- Det er dejligt at se så mange beboere, pårørende, venner af huset og medarbejdere på denne søndag eftermiddag. Plushøj blev officielt indviet 13. januar 1993, så vi er lidt forsinkede med jubilæet. Men det er dejligt, at I her i huset tog tråden op til en fejring af huset. På 25 års-dagen, 13. januar i år, så fremtiden for Plushøj jo noget anderledes ud, end den gør i dag, og det har måske spillet ind i forhold til fejringen, lød det fra den socialdemokratiske udvalgsformand søndag eftermiddag.

Han hentydede her givet til, at Plushøj som plejecenter med en nyvedtaget struktur for plejeområdet på daværende tidspunkt faktisk var planlagt lukket som plejecenter med almene pladser.

Netop Henning Urban Dam Nielsen og hans politiske kolleger i Social- og Sundhedsudvalget lyttede dog til de mange kritikere, og han stod i foråret som nyudnævnt formand i spidsen for at ændre den tidligere beslutning, så Plushøj nu fortsat har status som alment plejecenter.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge mandag 29. oktober

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk