16. oktober 2019
Der er stor energi bag koret: Fairplay Gospel & Soul, når de folder sig ud, som her i Varpelev Kirke. Normalt foregår øveaftenerne i Hårlev Kirke. Det sker hver onsdag. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der er stor energi bag koret: Fairplay Gospel & Soul, når de folder sig ud, som her i Varpelev Kirke. Normalt foregår øveaftenerne i Hårlev Kirke. Det sker hver onsdag. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Gospel i fuld galop hos nyt kor med vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Gospel i fuld galop hos nyt kor med vokseværk
Opdateret 19. december 2018 kl. 15:24
Stevns - 19. december 2018 kl. 14:07
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svingende gospel fra Guds eget land har gjort det, som hverken søndagsprædiken eller salmesang har formået. Mange danskere strømmer i kirke for at opleve energien i sangen og synge med. Således også i Varpelev Kirke, hvor det nystartede gospelkor: Fairplay Gospel & Soul for nylig gav sin allerførste offentlige koncert.

Koret har øvet i Hårlev Kirke hver onsdag siden august, og allerede nu er der 45 superglade sangere, som deltager med en entusiasme og glæde, som den altdominerende følgesvend. Her det nemlig ikke et must, at man har erfaring med at synge i kor eller læse noder. Der er heller ingen optagelsesprøve.

Alle er velkomne.
Det eneste, det kræver, er lysten til at synge sammen med en masse andre glade sangere.

Glæden ved sangen og at synge sås tydeligt, da DAGBLADET kiggede forbi Varpelev Kirke for at opleve korets første koncert. Det lokale menighedsråd og den lokale sognepræst Anette Seifert tog imod og bød velkommen i den lille, fyldte kirke, inden korleder og solo-sanger Liza Littau tog over.

- Vi er et næsten nyt gospelkor, så her i aften får I som de første lov til at se og høre, hvad der er kommet ud af det, siden vi startede op i august, sagde hun, inden hun steg op på et podie stillet foran prædikestolen og introducerede den første sang: Let freedom ring.

Med Jørgen Lindahl ved pianoet og ryggen til sit publikum dirigerede Liza Littau nu sit store gospelkor, der havde taget opstilling i kirkens kor med front mod kirkeskibet, hvor publikum havde indtaget og fyldt bænkerækkerne.

Det nye kor på Stevns har også en hjemmeside: www.fairplaygospel.dk

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge onsdag 19. december

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk