17. maj 2021
På dette dronebillede ses tydeligt, hvor langt havisen søndag strakte sig ud i Køge Bugt - her set fra luften over Odden ved Strøby Egede. Politiet understreger, at det ikke er lovligt at færdes på havisen, og at man risikerer at få en bøde, hvis man gør det alligevel. Foto: Henrik R. Petersen, Byrd News
gallery icon

Se billedserie

På dette dronebillede ses tydeligt, hvor langt havisen søndag strakte sig ud i Køge Bugt - her set fra luften over Odden ved Strøby Egede. Politiet understreger, at det ikke er lovligt at færdes på havisen, og at man risikerer at få en bøde, hvis man gør det alligevel. Foto: Henrik R. Petersen, Byrd News
Foto: Henrik R. Petersen/PETERSEN, HENRIK R.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: En weekend på is

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: En weekend på is
Opdateret 15. februar 2021 kl. 13:54
Stevns - 15. februar 2021 kl. 13:13
Af Henrik Fisker

Januar og den forløbne del af februar vil først og fremmest blive husket som den lange vinter med en hård nedlukning af samfundet, mens vi venter på vaccinerne, der skal sende coronasmitten hen, hvor peberet gror. Vi længes efter forår i mere end én forstand.

Men når det skal være, så har vi faktisk i snart mange weekender været tilsmilet af smukt vintervejr med mulighed for at komme ud i naturen og lade batterierne op.

Det kulminerede i den forgangne weekend, der lagde ud med ekstreme kuldegrader og fortsatte med sol fra en blå himmel over et sneklædt landskab og ingen vind af betydning.

Hvilken gave til de mange, der længes efter skiferie under fremmede himmelstrøg, men som i år må blive hjemme for ikke at bære smitten over landegrænsen! Så kommer det ægte vintervejr da bare til os i stedet.

Rygtet om fimbulvinteren var løbet i forvejen. Mange havde svært ved at vente, til myndighederne gav grønt lys til at gå ud på tilfrosne søer, men i løbet af weekenden blev adgangen en del steder givet fri til stor jubel for skøjteløbere og andre, som vovede sig ud på en triptur.

På den lavbundede Køge Bugt strakte havisen sig sine steder op mod en kilometer ud fra kysten. Hist og pist sås meterhøje isskruninger og overisede sten - og inde på stranden var der lige så mange mennesker som på en varm sommerdag.

De skulle alle ud at iagttage de polaragtige naturfænomen, som kun kan opleves på vores breddegrader med års mellemrum. Men politiet indskærper, at det er usikkert og forbudt at færdes på havisen, fordi der altid vil være risiko for, at den brækker, så folk kommer i livsfare.

En del personer blev i weekenden kaldt ind til kysten, og nogle af dem måtte drage slukørede hjem med et bødeforlæg.

Men alting har en ende, og det får vintervejret også. Efter et snevejr, som i dag fejer hen over landet, følger regn og tøvejr - og næste weekend skal vi måske ud at gå i temperaturer, der godt kunne give antydningen af forårsfornemmelser.

Video: Byrd/Henrik Petersen
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk