16. oktober 2019
En frisk gåtur gennem Gjorslev Bøgeskov på årets første dag. Foto:  Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

En frisk gåtur gennem Gjorslev Bøgeskov på årets første dag. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder fra nytårsmarchen: Skovens træer gav læ for den kraftige blæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder fra nytårsmarchen: Skovens træer gav læ for den kraftige blæst
Stevns - 02. januar 2019 kl. 14:11
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vinden var strid og stod lige ind fra Køge Bugt, da vi stod ud af bilen, der blev parkeret helt ude ved Bøgeskov Havn. Men lige så snart vi var ankommet til mødestedet på pladsen, hvor der før i tiden var gymnastikopvisning hvert år omkring midsommer, var der forbavsende læ. Selv uden blade ydede trækronerne behagelig læ for blæsten inde i Gjorslev Bøgeskov.

Vi ankom som nogle af de sidste lidt før kl. 13.30, hvor det var sidste frist for at begive sig ud på den godt fem kilometer lange rute. På dette tidspunkt var mange på vej den modsatte vej, og vi mødte mange biler på vej væk fra Bøgeskoven op ad bakken mod Holtug. Selv om arrangørerne i Hjerteforeningens Motionsklub for flere år siden rykkede starttidspunktet for nytårsmarchen frem til kl. 12, dukkede de første deltagere i år op allerede lidt over kl. 11. Nytårsaften eller ej, så er stevnsboerne tilsyneladende vant til at stå tidligt op og få noget ud af dagen...

Det var andet år i træk, at vejrguderne havde valgt at blæse kraftigt på nytårsmarchen. Det fik sidste år deltagertallet til at gå noget ned til 602, men i år har det dog rettet sig lidt igen. I alt 630 nytårsvandrere fik udleveret én af de små bingoplader, så de kunne krydse symboler efterhånden, som de passerede de ophængte tavler. De, der kom hjem med seks krydser, kunne vælge en sponsorpræmie i motionsklubbens bod, hvor der også var varm chokolade, frugt og pebernødder til deltagerne, når de vendte tilbage.

Ruten var i 2019 vendt om, så deltagerne startede med en tur mod syd ind i skoven gennem det mest kuperede terræn. Vi passerede den høje Red Pine på vores vej til Møllesøen, der i den kraftige blæst havde hvide skumtoppe. Herfra gik turen ud til Stikkelsbærlandet bag Søholms herregårdslandskab, og lige inden vi drejede til højre ned ind i skoven, knækkede en større gren af et gammelt træ og faldt ned på skovstien få meter foran os. Turen tilbage til traktørstedet og gymnastikpladsen gik langs kysten ved Køge Bugt, hvor de stejle skrænter fortsætter med at erodere og vælte bøgetræerne ned på stranden.

Vores lille selskab havde fire bingoplader med hver fem krydser - alle med et enkelt kryds for lidt til at udløse en præmie. Men den bedste var gevinst var utvivlsomt den friske luft og en god følelse i kroppen oven på julens og nytårets udskejelser.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk