7. juni 2020
Tilstrømningen var stor fra starten, da årets nytårsvandring åbnede i Gjorslev Bøgeskov. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Tilstrømningen var stor fra starten, da årets nytårsvandring åbnede i Gjorslev Bøgeskov. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder fra nytårsmarchen: Mens de andre så skihop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder fra nytårsmarchen: Mens de andre så skihop
Opdateret 03. januar 2020 kl. 08:53
Stevns - 02. januar 2020 kl. 18:53
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerede inden de sidste nytårsvandrere nåede ud på vandrestierne i Gjorslev Bøgeskov, var der en lang kø af biler på vej tilbage op over bakken til Holtug. De var fyldt af friske motionister, som allerede havde overstået strabadserne på årets første dag og skyndte sig nu hjem til familiehyggen og måske en sen frokost.

Det er flere år siden, at Hjerteforeningens Motionsklub rykkede starttidspunktet for nytårsmarchen en time frem i erkendelse af, at stevnsboerne står tidligt op selv på en nytårsdag. Samtidig gav det de frivillige mulighed for at samle posterne ind, mens det stadig er lidt lyst ude i skoven.

Onsdag havde 762 friske nytårsvandrere valgt sofaen fra til fordel for en frisk travetur i naturen. Dermed gik de også glip af nytårskoncert og skihop i fjernsynet, men fik til gengæld hilst på en masse andre glade mennesker, der var ude for at nyde det friske vejr og solstrejfene, der nåede ned på skovvejene mellem trækronerne. Og termokaffen og kransekagerne smager ekstra godt til en smuk udsigt.

Ruten var omkring fem kilometer i varieret landskab og kom igennem både løv- og nåleskov forbi fugletårnet ved Møllesøen og ud langs kysten ved Køge Bugt. I år havde arrangørerne sørget for, at deltagerne fik et ekstra langt stykke langs skrænterne, hvor bøgetræerne knejser helt ud til kanten, inden sandet under deres rødder eroderes, så stammerne falder ned på stranden. Vejret var lige akkurat for diset til at skimte Øresundsbroen og den svenske kyst, men det forhindrede ikke de medbragte telefoner i at gå på svensk netværk, hvis signaler fremdeles går bedre igennem i Bøgeskoven end de danske teleudbydere.

Med 762 vandrere blev nytårsmarchen - som den hed for ikke så mange år siden - den bedst besøgte i fem år. Den første march blev holdt i 1980 med blot 47 deltagere, mens rekorden på hele 2182 blev sat ved 25 års-jubilæet i 2004. I 2011 blev arrangementet aflyst efter massivt snefald, så turen på den første dag i 2020 var således nr. 40 i rækken - uden at det dog blev markeret på særlig vis.

Arrangørerne oplyser, at de har uddelt 60 præmier til de deltagere, der fik fyldt bingokortet med seks krydser, når de passerede de 12 tavler på ruten.

Hele arrangementet var sponsoreret af Østsjællands Andelsvaskeris Fond, mens frugt og småkager var sponsoreret af Dagli'Brugsen Rødvig.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk