6. august 2020
Ingen var i tvivl om, at der blev gået op konkurrencen, og der blev dystet på et højt intensitets-niveau i Strøbyhallen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Ingen var i tvivl om, at der blev gået op konkurrencen, og der blev dystet på et højt intensitets-niveau i Strøbyhallen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Vinderne fundet i stor skoledyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Vinderne fundet i stor skoledyst
Stevns - 13. april 2018 kl. 12:49
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med katapult-kraft blev kreativiteten kastet ind i kampen om dette års skoledyst i naturfag, da i alt 19 klasser fra Stevns og Faxe torsdag var samlet i Strøbyhallen til Naturfagsmaraton.

Igen i år var femte- og sjetteklasserne fra Hotherskolen, Strøbyskolen, Store Heddinge Skole samt Østskolens afdeling Rollo og afdeling Karise fra Faxe kommune helt fremme i skoene, da de dystede i naturfaglige innovative problemløsninger.

Der er blevet programmeret, bygget kastemaskiner, lavet oplæg til affaldssortering, arbejdet med elektromagneter, lavet døralarmer, undersøgt muligheder for at udvikle præcisions-såning og plantevurdering, udviklet transportenheder, løftet vand med pumper og snilde og dystet i generel ingeniørarbejde i skolen - på populærdansk eller engelsk også kaldet: engineering.

Stemningen steg til uanede højder da dagen nåede i mål og trofæerne skulle deles ud.

Hver af de 8 udfordringer havde en selvstændig vinder, som blev pænt fordelt mellem flere af klasserne. Men vinder af halvmaraton (5 udfordringer med delopgaver) blev 6.a fra Hotherskolen, der med Eva Hansen som lærer havde konstrueret en kastemaskine.

Vinder af helmaraton (8 udfordringer med delopgaver) blev 5.a fra Strøbyskolen 5.a, som har Julie Vendelbo som naturfagslærer, og de havde i hovedopgaven lavet et projekt, der hed Kunder i butikken frem.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge fredag 13. april

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk