15. oktober 2019
Fanekommandoen anført af Hjemmeværnskompagni Stevns på vej fra Højerup Kirke til mindelunden. Til højre ses bl.a. formanden for Selskabet Højeruplund Jens Carl Jørgensen og borgmester Anette Mortensen.
gallery icon

Se billedserie

Fanekommandoen anført af Hjemmeværnskompagni Stevns på vej fra Højerup Kirke til mindelunden. Til højre ses bl.a. formanden for Selskabet Højeruplund Jens Carl Jørgensen og borgmester Anette Mortensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Uvejr og samfølelse på flagets fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Uvejr og samfølelse på flagets fødselsdag
Opdateret 17. juni 2019 kl. 16:14
Stevns - 17. juni 2019 kl. 15:06
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fejringen af Dannebrogs 800 års-fødselsdag lørdag blev så våd en affære, at Selskabet Højeruplund, Danmarks-Samfundet Faxe-Stevns og Foreningen Norden Stevns valgte at flytte det meste af programmet indenfor i Højerup Kirke (den nye vel at mærke) og helt aflyse dagens to sidste programpunkter: optræden ved henholdsvis Pensionistbanden og Stevns Folkedanserforening. Frygten for, at et lyn kunne ramme én af de mange faner, turde arrangørerne ikke tage.

Uvejret kunne dog ikke bremse samfølelsen blandt de omkring 80 deltagere, som trodsede elementernes rasen og tog opstilling i mindelunden, da en ny mindesten i anledning af flagjubilæet skulle afsløres. Fanebærerne måtte holde godt fast i stængerne, da den kraftige østenvind gjorde det svært at stå stille ude ved klintekanten.

Stenen med den enkle inskription: Dannebrog 800 år er placeret ved Absalon-monumentet og den høje flagstang, der blev taget i brug ved mindelundens indvielsesfest 19. september 1911. Den nye mindesten føjer sig dermed smukt til de øvrige i Højeruplund, hvor såvel nationale begivenheder som betydningsfulde personer - de fleste af lokalområdet - bliver erindret.

Mindestenen blev afsløret af borgmester Anette Mortensen, der netop var vendt hjem fra folkemødet på Bornholm. Hun påpegede, at for en gangs skyld er Dannebrog »hovedperson for festlighederne«, og det fandt hun »utroligt passende«, for Dannebrog er altid med, når danskerne samles til »en festlig, alvorlig eller ligefrem sørgelig anledning«.

- Selskabet Højeruplund blev dannet med det formål at værne om og udbygge samfølelsen i vort land. For mig handler samfølelse i høj grad om værdien af at høre til et sted og være en del af et fællesskab, sagde Anette Mortensen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge 17. juni.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk