27. juli 2021
Mandag mødtes kommunen og pressen med HedeDanmark, der i øjeblikket er i gang med at pumpe 15.000 kubikmeter sand ind på kysten ved stranden i Rødvig. Fra venstre er det her Esben Munch-Petersen (projektleder fra HedeDanmark), udvalgsformand Flemming Petersen (V) samt Bent Hummelmose, der er Stevns Kommunes kyst- og klimamedarbejder. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Mandag mødtes kommunen og pressen med HedeDanmark, der i øjeblikket er i gang med at pumpe 15.000 kubikmeter sand ind på kysten ved stranden i Rødvig. Fra venstre er det her Esben Munch-Petersen (projektleder fra HedeDanmark), udvalgsformand Flemming Petersen (V) samt Bent Hummelmose, der er Stevns Kommunes kyst- og klimamedarbejder. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Tonsvis af nyt sand får populær strand til at ændre karakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Billeder: Tonsvis af nyt sand får populær strand til at ændre karakter
Stevns - 01. juni 2021 kl. 13:44
Af Erik Nielsen

lDer pumpes og pumpes i døgndrift og stranden i Rødvig ændrer sig fra dag til dag. Arbejdet skrider frem efter planen, men stoppes nok midlertidigt onsdag, da der loves hård østenvind.

arrow Læs også: Formand: SUP Tour skal være en tilbagevendende begivenhed

Selvom stranden ikke må betrædes i øjeblikket, så er tiltrækningskraften så stor i det fine vejr, at mange vover sig ind på området bag fiskerihavnen.

- De fleste ved godt, de skal holde sig væk, når der pumpes og arbejdes med de store maskiner. Men det er jo et meget besøgt område, så vi har da haft dialog med nogle strandgæster. Men vi finder altid ud af det i en god dialog, og de fleste kan godt forstå, at det er et arbejdsområde, hvor der opererer store maskiner, og hvor det kan været farligt at opholde sig, siger Esben Munch-Petersen, der er projektleder for HedeDanmark, der står opgaven for Stevns Kommune.

Vi har sat ham stævne på stranden sammen med Stevns Kommunes kyst- og klimamedarbejder Bent Hummemose samt politisk udvalgsformand Flemming Petersen.

Imponerende mængder

De er begge imponerede over den forandring stranden undergår.

Mange umiddelbare kommentarer til sandfodringen går på: jamen sandet forsvinder jo bare igen ved den første storm fra øst? Hvad er fup og fakta i den udlægning?

- Det er rigtigt, at noget af sandet forsvinder igen når det blæser fra øst. Og ved en 100 års-hændelse vil det meste af sandet nok blive suget ud og placere sig andre steder. Men det bliver i området og vil bygge sig op på stranden igen over tid. Men hvis en sandfodring skal virke ordentligt både som kystbeskyttelse og rekreativt område, så kræver det vedligeholdelse med yderligere sandfodring, forklarer Bent Hummelmose fra Stevns Kommune.

Sandfodring kræver ifølge det oplyste altså vedligeholdelses-fodring - er det udvalgsformandens vurdering, at det bliver prioriteret i forhold til de fremadrettede budgetter i Stevns Kommune?

- Der har i årevis været et lokalt ønske om at skabe en bedre rekreativ strand, og det lovede vi også tidligere, hvor der også blev sat penge af til det. Nu holder vi, hvad vi lovede, og så vil vi lade det være op til en fremtidig lokal beslutning om der skal bruges sandfodring som kystbeskyttelse. Hvis det bliver tilfældet, så skal vi i fællesskab med borgerne her i Rødvig lave en vedligeholdelsesplan, svarer Flemming Petersen (V).

Inden badesæsonen for alvor sætter ind, skal der pumpes 15.000 kubikmeter sand på stranden ned mod Sandmandsvej - det svarer til at fylde en hel fodboldbane med halvanden meter sand i højden.

Hvornår forventes det igangværende strand-projektet med sandpumpning afsluttet?

Østenvind på onsdag

- I dag har vi pumpet 20 af de 36 bådladninger ind på kysten. Men nu ser det ud til, at der kommer meget vind fra øst fra onsdag. Så der bliver vi nok nødt til at indstille arbejdet for en kort periode. Så jeg kan ikke svare dig 100 procent på det lige nu, lyder det fra projektlederen fra HedeDanmark.

Der er arrangeret et stort SUP-stævne fra stranden i den kommende weekend. Hvad skal de gøre?

- Jeg er selv surfer, og vi er i en rigtig god dialog med arrangøren, så det skal de ikke være nervøse for. Vi finder en løsning, så stævnet kan afvikles uden problemer, svarer Esben Munch-Petersen.

arrow Klar til at tage imod 125 board-sportsfolk på lørdag
02. juni 2021 kl. 17:59 Opdateret: kl. 12:27
arrow Strand og klint er trækplaster for stor vandsports-event
18. april 2021 kl. 14:37 Opdateret: kl. 12:57
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk