23. oktober 2019
Michael og Nicklas Askø er henholdsvis anden og tredje generation i Stantek Smede- og Maskinværksted. I morgen fylder Michael Askø 60 år, hvor der er reception på Højerupvej 25 i Store Heddinge. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Michael og Nicklas Askø er henholdsvis anden og tredje generation i Stantek Smede- og Maskinværksted. I morgen fylder Michael Askø 60 år, hvor der er reception på Højerupvej 25 i Store Heddinge. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Succesfuld Stevns-smed fylder 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Succesfuld Stevns-smed fylder 60 år
Stevns - 13. juni 2019 kl. 12:39
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Michael Askø fra Stantek Smede- & Maskinværksted fylder 60 år i morgen fredag 14. juni.

arrow Læs også: Stantek sætter stål og Stevns på landkortet

Selv om Michael har overdraget direktørposten til sønnen Nicklas, så er han stadig smedeværkstedets faglige kapacitet. Det var Michael Askøs far, der i 1980 startede smedevirksomheden, som Michael videreførte, og hvor Nicklas nu er tredje generation.

Michael Askø har arbejdet sammen med lokale kunstnere som Bo Karberg, og hvem husker ikke, da den erfarne smed for første gang i svejsede i bronze. Det blev i 2013 til en stor skulptur, der end ikke kunne stå i værkstedet, da den var færdig, men skulle samles i dele. Han hjalp kunstneren Hein Heinsen med den kæmpe skulptur til Bispegården i Nykøbing Falster med navnet Treenigheden.

- Jeg kunne have fået nogen, der er mere vant til at arbejde med bronze, til at klare opgaven. Men jeg har så stor tiltro til, at de lokale håndværkere er »rigtige« håndværkere, som føler en ære i at skabe noget unikt, sagde Hein Heinsen til DAGBLADET dengang.

Michael Askø var rigtig glad for opgaven. Den gav ham helt andre udfordringer end det han var vant til. Og det tiltaler ham.

- Vi har lavet nogle andre ting for Hein og faktisk også andre lokale kunstnere som Bo Karberg. Og Hein må jo være tilfreds med det, vi kan lave, sagde den lokale smed fra det lille familiefirma, der er ved at vokse sig en del større.

Det kan man blandt andet læse i dagens erhvervstillæg, ErhvervsAvisen Sjælland, som har været på besøg hos Stantek Smede og Maskinværksted for at høre nærmere om en ny, stor ordre. Følg linket ved denne artikel.

I anledning af Michael Askøs runde dag er der fredag 14. juni reception i firmaet på Højerupvej 25 i Store Heddinge klokken 12-16, hvor der bydes på forfriskninger og åben pølsevogn.

arrow Lokal smed afleverer Hein Heinsen-værk
31. marts 2014 kl. 14:00 Opdateret: kl. 12:25
arrow Kunsten at skabe arbejdspladser
06. april 2013 kl. 12:00 Opdateret: kl. 21:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk