7. juni 2020
Spejderne laver et net, som skal bruges til at transportere et græskar. Foto: Bo Gyldekærne
gallery icon

Se billedserie

Spejderne laver et net, som skal bruges til at transportere et græskar. Foto: Bo Gyldekærne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Stort spejdertræf på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Stort spejdertræf på Stevns
Stevns - 08. november 2018 kl. 13:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I weekenden var 33 spejdere i alderen 11-24 år samt 12 ledere fra Sydsjælland samlet i Store Heddinge. Spejderne fra Svend Gønge Division i Det Danske Spejderkorps mødtes for at dyste i samarbejde på tværs af deres grupper. Til forskel fra turneringer, hvor spejderne stiller op i egne patruljer og konkurrerer om at være bedst, er træffet en øvelse i at samarbejde med nogle man ikke kender særligt godt eller måske aldrig har mødt. Man har kun uniformen til fælles, men her grundlægges en erfaring for livet - er du spejder eller har du været det, så ved vi, at vi kan samarbejde. Vi springer nogle led over.

Det milde solrige efterårsvejr gav en afslappet stemning, hvor der var rige muligheder for på den ene side at løse opgaver inden for byggeri, samarbejde og kreative opgaver, foruden at udveksle historier, erfaringer og knytte kontakter til de næste års samarbejde på kryds og tværs.

En af grundidéerne i Det Danske Spejderkorps er »leg med mening«, og var man i weekenden ude at gå tur ved Store Heddinge skole, så kunne det se meningsløst ud, når spejderne hjalp hinanden igennem opsatte net af snor behængt med klokker eller færgede ukogte, bemalede æg over bækken på selvbyggede små skibe. Eller hvad med at lave knob på store trosser med bind for øjnene, uden at man må slippe eller flytte på hænderne. Eller lave underholdning til de andre. Alt sammen mens man hele dagen passer på et råt æg, som endelig ikke må gå i stykker.

Meningen med galskaben er ikke bare at mødes og have det hyggeligt. Spejderne samles for i trygge rammer at øve kommunikation, afstemme forventninger, øve planlægning, udføre, evaluere, få mod til at tale til forsamlinger, tillid, tage ansvar, fokusere på fælles opgaver og mål og meget mere. For de fleste er det svære ting, men det er det spejderne gør; med naturen og legen som baggrund, lærer børnene ting de får brug i alle sammenhænge.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk