14. december 2017
Alle fire hold fra 5. klasserne på Store Heddinge Skole leverede flotte bud på en Stevnsgryde - men det blev mandagsholdet, der vandt. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Alle fire hold fra 5. klasserne på Store Heddinge Skole leverede flotte bud på en Stevnsgryde - men det blev mandagsholdet, der vandt. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Stevnsgryden så dagens lys på høstmarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Stevnsgryden så dagens lys på høstmarked
Opdateret 17. september 2017 kl. 14:27
Stevns - 17. september 2017 kl. 14:21
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns Turistforening og Stevns Fødevarenetværk har indgået aftale med Store Heddinge skole om et uddannelsesforløb i madkundskab der skal øge elevernes kendskab og fornemmelse for den lokale fødevareproduktion. Der vil indgå flere fag i forløbet men bygges op om madkundskab.

arrow Læs også: Op mod 1000 oplevede smat og friske fødevarer

Det hele førte søndag frem til, at eleverne skabte deres bud på tre nye egnsretter - tre gryderetter lavet af lokale råvarer og ud fra opskrifter lavet i skolekøkkenet af børnene selv og deres lærer Camilla Vadstrup Johannessen. I forbindelse med Stevns Fødevarenetværks Høstmarked på Engvang Frugt blev den bedste ret således kåret - og en Stevnsgryde er nu født.

Det blev mandagsholdet med Hjalte, Isabella og Marie, der løb med sejren efter køkkenchefen på Hotel Klinten: og borgmesteren på Stevns havde truffet den endelige afgørelse, som smagsdommere.

Selvom grønsagerne var den dominerende ingrediens, så var der kød i alle gryderne. Børnene havde selv valgt de rene vegetargryder fra.

Læs reportagens fra høstmarkedet i DAGBLADET Stevns mandag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk