3. marts 2021
Anne-Marie Vedsø Olesens nye roman Lucie udkommer 9. februar på Politikens Forlag. Forfatteren afslører bogen i Bog & Idé i Køge mellem klokken 16 og 17.  Foto: Jørgens C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Anne-Marie Vedsø Olesens nye roman Lucie udkommer 9. februar på Politikens Forlag. Forfatteren afslører bogen i Bog & Idé i Køge mellem klokken 16 og 17. Foto: Jørgens C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Skrev roman færdig i Vallø Slots dragende omgivelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Skrev roman færdig i Vallø Slots dragende omgivelser
Stevns - 03. februar 2018 kl. 09:38
Af Erik Nielsen

På fredag udkommer forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen med bogen Lucie, der er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet samt ikke mindst om tro og rationalitet. Det sker ved en reception hos Bog & Idé i Køge, og da bogen - for en stor dels vedkommende - er blevet til og ikke mindst skrevet færdig på Stevns, så tog DAGBLADET i den forgangne uge en tur ud til Vallø Slot.

arrow Læs også: Forfatter fra Vallø Slot vinder endnu en pris

Her i den allernordligste del af Stevns Kommune har Anne-Marie Vedsø Olesen boet sammen med sin kæreste, Jakob Levinsen, i en 176 kvadratmeter stor lejlighed siden april sidste år. Og her er de begge to faldet til, selvom hun i høj grad tvivlede på, at hun kunne »leve« andre steder end i storbymetropoler såsom Boston, Bruxelles, hvor hun hidtil har boet i to gange otte år af sit 55-årige liv - ligesom hun har boet i centrum af København de seneste mange år.

Vallø slot er omgivet af historie og af gamle adelige traditioner. Det falder meget godt i spænd med den genre, som forfatteren har kastet sig over i sine bøger, hvor de første tre var meget klassisk, historiske romaner.

Idéen til Lucie blev allerede født i 2012, hvor råskitsen til de to første kapitler også blev skrevet. Men processen har ligget stille over flere omgange, hvor andre bøger er blevet til. Men da hun flyttede til Vallø Slot, blev bogen skrevet færdig.

- Det magiske og eventyrlige har altid fascineret mig. Og selvom Lucie er en roman, der foregår hen over 1000 år, så foregår den i nutid med en tom og sjæleløs hovedperson, som har levet lige så længe. Men selvom der er et element af kannibalisme i historien ved, at hun optager og spiser mennesker, så er det på ingen måde en splatter-roman, forklarer forfatteren.

Læs interviewet med hende i DAGBLADET Stevns lørdag

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk