22. oktober 2019
Skoleleder Michael Blem Clausen fra Mindehøjskolen ved Rødvig har »lånt« en idé fra dagskolen Ternen i Nordsjælland, så der fremover bliver plantet et træ for hver især af skolens elever. De nuværende 35 elever fik alle overdraget og indviet et træ lige inden påskeferien. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Skoleleder Michael Blem Clausen fra Mindehøjskolen ved Rødvig har »lånt« en idé fra dagskolen Ternen i Nordsjælland, så der fremover bliver plantet et træ for hver især af skolens elever. De nuværende 35 elever fik alle overdraget og indviet et træ lige inden påskeferien. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Skole planter et træ for hver elev - nu og fremover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Skole planter et træ for hver elev - nu og fremover
Stevns - 16. april 2019 kl. 14:26
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag før påsken holdt elever og personale en højtidelig ceremoni i Mindehøjskolens have og skoleleder Michael Blem Clausen kaldte det en historisk dag. Alle Mindehøjskolens elever har nemlig plantet et frugttræ, som er deres eget træ, og som de skal vokse og udvikle sig sideløbende med. Det skriver DAGBLADET.

- I har plantet et frugttræ, der er ligesom jer selv. I dag er det ungt og friskt, klar til livet, men vi ved ikke hvordan det vil gå det endnu. Vil det blive stort og flot med masser af blomster og frugt i løbet af et par år? Eller vil det vakle, måske gå næsten ud, blive skævt og kæmpe med livet til det ikke kan mere? Vi ved det ikke i dag, ligesom vi heller ikke ved, hvilken vej I vil tage i livet. Ligesom træerne er i fulde af liv og muligheder og kan alle sammen blive til noget stort! Men ligesom med træerne sker det ikke af sig selv, sagde skolelederen til sine elever.

For fremtiden, når der kommer nye elever til skolen, får de også et nyt træ, som de får ansvaret for.

Mindehøjskolen har lige nu 35 elever indskrevet og flere er på vej, så de nyplantede frugttræer får selskab allerede til efteråret, når næste elevtræs-ceremoni bliver afholdt.

Frugten fra træerne kommer til at indgå i skolens madordning, hvor også de nye skolehaver kommer til at bidrage, og hvor eleverne som led i natur og teknik-, madkundskab- samt biologiundervisningen bliver involveret i fødevarernes vej fra jord til bord.

Idéen med elevtræer er tyv-stjålet fra dagskolen Ternen i Nordsjælland, som har haft elevtræer i mange år. Her oplever de, at gamle elever kommer forbi op til 10 år efter, de er gået ud af skolen, for at kigge til eller vise deres træ frem.

Der er jo noget symbolsk over at sammenligne eleverne med unge træer, siger skolelederen. Lige nu er de unge og friske, og vi ved ikke hvad fremtiden bringer. Alle har iboende et potentiale til at blive til noget stort og frugtbart, men ingen, hverken træet eller barnet kan klare det uden hjælp. Vi hjælper børnene og de hjælper deres træ. Og forhåbentlig ender begge med at slå rødder, vokse, udvikle sig, blomstre og få et frugtbart liv.

Ceremonien blev efter skolelederens tale afsluttet med et stykke kage og et glas saft, som eleverne kunne nyde, mens de gik rundt i den kommende frugtplantage og kiggede på hinandens træer og navneskilte.

Og mens alle på Mindehøjskolen gjorde sig klar til at tage på en velfortjent påskeferie, gik snakken lystigt om hvis træ, der først ville bære frugt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk