25. maj 2019
Det gode skib Anna af Bøgeskov lagde til kaj bag Knippelsbro, hvor lasten af stevnske fødevarer blev båret i land. Foto: Nikolaj Andersen / Stevns Web-tv
gallery icon

Se billedserie

Det gode skib Anna af Bøgeskov lagde til kaj bag Knippelsbro, hvor lasten af stevnske fødevarer blev båret i land. Foto: Nikolaj Andersen / Stevns Web-tv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Skibet er ladet med Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Skibet er ladet med Stevns
Stevns - 14. juni 2018 kl. 14:04
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klokken var cirka 13.20 onsdag eftermiddag, da klapbroen gik op, og trafikken hen over Knippelsbro gik i stå i et par minutter på én af hovedstadens hovedfærdselsårer. Årsagen til trafikproppen var, at et træskib på omkring 12 meters længde skulle passere - og masten på båden var højere end afstanden mellem broen og vandspejlet i Københavns Havn.

Skibet hedder Anna af Bøgeskov og var i dagens anledning lastet med gode fødevarer fra Stevns. I mange år var skuden bedre kendt som Ostebåden fra Stevns, fordi den sejlede oste produceret på stevnske mejerier ind til hovedstaden, så københavnerne havde noget sund at leve af.

Det er mange år siden, at Anna sidst har været lastet med fødevarer fra Stevns, men onsdag fik historien en renæssance, da skibet er hyret i tre dage til et kulturfremstød for Stevns i hovedstaden.

- Når ikke København vil komme til Stevns, må Stevns komme til København, sagde turismekoordinator Thor Nielsen, da Anna lå til kaj under Knippelsbro ved Nordeas hovedsæde.

Det er ham, der er idémanden bag de tre dages fremstød i hovedstaden for stevnske fødevarer og kultur af forskellig slags. Han forklarede til et snurrende kamera, at formålet var at brande Stevns som det sted, hvor der produceres gode fødevarer, og samtidig give københavnerne lyst til at komme en tur til Stevns.

Det sidste bidrog Naja Habermann - site manager for Verdensarv Stevns - til i campingvognen med fiskeler og dinosaurer i øjenhøjde. Her kunne forbipasserende få alt at vide om den stevnske attraktion. I Kulturtårnet på selve Knippelsbro udstiller stevnske kunstnere deres værker, ligesom Lene Vestergård og Birgit Løkke er på plads for at fortælle om musikteaterforestillingen: Klint 2, der opføres i Pyramiden i Boesdal Kalkbrud sidst i august.Kulturfremstødet for Stevns fortsætter torsdag og fredag. Fødevarerne sælges mellem kl. 14 og 18, mens Kulturtårnet har åbent til kl. 22 torsdag og kl. 18 fredag, hvorefter der serveres stevnske specialiteter om aftenen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk