17. januar 2019
Peter Henrik Tesdorpf og Jesper Jørgensen gav den på parforcehorn ved ferniseringen i Gjorslevs stalde.  Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Peter Henrik Tesdorpf og Jesper Jørgensen gav den på parforcehorn ved ferniseringen i Gjorslevs stalde. Privatfoto
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Overvældende rykind med 36 kunstnere på Gjorslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Overvældende rykind med 36 kunstnere på Gjorslev
Stevns - 22. maj 2018 kl. 14:19
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen Åbne Atelierdøres udstilling på Gjorslev hen over pinsen har været en fast bestanddel af årets gang siden 2011. Og med det rykind, der gjorde sig gældende allerede under ferniseringen fredag 18. maj her i 2018, så kan man konstatere, at det er det en tradition, som lever i bedste velgående.

- Det var nærmest overvældende, hvor mange mennesker, der kom til ferniseringen. Jeg talte op til 140 gæster, og allerede den dag, var der flere kunstnere, der fik solgt nogle af deres værker. Det er en dejlig traditionsrig udstilling, som vi helt sikkert vil fortsætte med, siger John Khan, der er ny formand for Åbne Atelierdøre Stevns-Faxe.

Hele 36 af de 45 kunstnere, som deltager i dette års Åbne Atelierdøre i weekenden 25. og 26. august, deltog også i dette års pinseudstilling - og hen over pinsen besøgte over 400 gæster udstillingen.

Den nu tidligere godsejer Peter Henrik Tesdorpf og Jesper Jørgensen åbnede ferniseringen på Gjorslev med en flot fanfare på parforcehorn, hvorefter Dorte Kaas Jørgensen og formanden for Åbne Atelierdøre introducerede dette års udstilling.

Peter Henrik Tesdorpf knyttede også nogle bemærkninger til udstillingen, og han glædede sig over, at kunstnere og Gjorslev i fællesskab giver liv til godsets gamle stalde.

- Det er jo rigtig godt at se, at opbakningen er så stor til denne tradition, siger den nye formand, der som ny formand også gerne vil være med til at skubbe noget fornyelse i gang:

- Det vil man komme til at høre nærmere om. Men vi har mange spændende nye tiltag allerede i år.

Han nævner blandt andet, at der i forbindelse med nyopsætningen af musikforestillingen Klint i Boesdal også vil være kunst at finde fra foreningens medlemmer.

Selvfølgelig er hovedfokus stadig på arrangementet i august, hvor 45 kunstnere åbner deres atelierer for omverdenen.

Kataloget for dette store arrangement skulle have været trykt, så det var klar til pinseudstillingen, men er desværre en smule forsinket, så det først kommer fra trykkeriet på fredag.

Hvis man ikke kan vente med at se kataloget, kan man dog allerede nu se en digital version af kataloget, hvor dette års 45 kunstnere bliver præsenteret. Det kan man finde ved at besøge Åbne Atelierdøres hjemmeside www.aabneatelierdoere.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk