25. februar 2020
Spilledåsen gyngede sammen med Burnin? Red Ivanhoe tirsdag aften. Foto: Ole John Johansen
gallery icon

Se billedserie

Spilledåsen gyngede sammen med Burnin? Red Ivanhoe tirsdag aften. Foto: Ole John Johansen
Foto: Ole J Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Over 100 oplevede syreregn i Spilledåsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Over 100 oplevede syreregn i Spilledåsen
Stevns - 23. oktober 2019 kl. 14:47
Af Tommy Ebbesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når to ældre herrer Karsten Vogel og Kim Menzer stadig bærer kærligheden til den musik, de skabte i slutningen af tresserne, i deres hjerter og samtidig forstår at inspirere og begejstre opkomlinge indenfor den musikalske scene med denne musikalske genre, så har vi i dag fået et orkester, som kan videreføre denne syrede - fusion, pop og mainstreammusik, der har glædet og begejstret mange gennem de sidste halvtreds år.

Et ældre publikum havde tirsdag aften den fornøjelse at opleve Burnin Red Ivanhoe i Spilledåsen - som sagt nu i forynget udgave. Kommet til er Assi Roar på bas, Jens Runge på guitar og sang, Klaus Menzer på trommer og Lone Selmer på keys og sang. Dette har betydet, at den mere rå og pågående tone, der har kendetegnet det oprindelige orkester, nu er blevet mere »fløjlsblød« i sin fremførelse.

Vi fik en aften med det melodiske og rytmiske i højsædet - flot styret af Karsten Vogel på saxofon og keyboard, altid velforberedt, udtryksfuld og toneangivende gennem de mange numre. Ved sin side havde han Kim Menzer på trækbasun og mundharpe, som ihærdig indpisker gennem hele seancen. Der var et udsøgt varieret svæv i trommespillet, bassen og guitaren fyldte godt med præcise og svingende rytmer og solopartier, og den tidligere korpige Lone Selmer faldt godt ind i sammenhængen med sit keyboardspil og smukke sang - medlevende, livlig og engageret, når numrene blev fremført. Det er utroligt, at denne smilende sangfugl stadig bærer betegnelsen Praktikanten efter syv år i orkestret.

Orkestret lagde ud med Ivanhoe Brøndbyerne, hvorefter vi yderligere blev præsenteret for nogle af de gamle kendinge. Tingeltangel-manden - en rørende beretning om en person der bryder ned og bygger op. Wallifanten - skrevet til en nu afdød manager Walther Klæbel fremkaldte en nostalgisk tåre i øjenkrogen, Sangen om Kaj, Tiden om Tiden - samt andre gode gamle og nye numre.

Det blev en oplevelsesrig, nostalgisk aften med et genhør af de mange melodier og sange, som orkestret har skabt gennem tiden. De 110 fremmødte fik også en oplevelse og en genopfriskning af en tidsalder, de selv har gennemlevet, med et tilbageblik på de mange »billeder«, der blev skabt denne aften.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk