3. juli 2020
Store Heddinge Skole har ikke haft et fungerende skolebibliotek, siden  det blev inddraget til forberedelsesområde for lærerne i forbindelse med skolereformen. Men nu er snoren klippet til et såkaldt »pædagogisk læringscenter« med biblioteket som omdrejningspunkt. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Store Heddinge Skole har ikke haft et fungerende skolebibliotek, siden det blev inddraget til forberedelsesområde for lærerne i forbindelse med skolereformen. Men nu er snoren klippet til et såkaldt »pædagogisk læringscenter« med biblioteket som omdrejningspunkt. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Nyt skolebibliotek indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Nyt skolebibliotek indviet
Stevns - 12. september 2019 kl. 14:16
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jette Boulund klippede den røde snor, da Store Heddinge Skole mandag indviede, at Pilen nu er omdannet til et såkaldt pædagogisk læringscenter. Det kan bedst forklares med det, som man i »gamle dage« kaldte et bibliotek.

Der var stor interesse fra både elever og medarbejdere.

Flere elever spurgte om de kan bruge biblioteket i frikvartererne.

Det kan de godt kan. Og lærere er allerede gået i gang med at bestille fast bibliotekstid med vores indskolingsklasser, lyder det fra Store Heddinge skoleleder Flemming Bødker Schaaf.

- Vi har ikke haft et fungerende bibliotek siden 2014, hvor det blev inddraget til forberedelses-område for lærerne. Biblioteket genindfører vi nu ved at indrette afdelingen: Pilen som pædagogisk læringsrum og samtidig koble fire faglige værksteder på. Det bliver en helt anden form for læringsrum, hvor man kan praktisere flere forskellige fag, hvor både lærere, vejledere og ledelse er med. Det er en ny måde at tænke på, og vi kan søge penge i nogle fonde til det her, siger Flemming Bødker Schaaf, der har fået muligheden for at tænke i nye baner, da skolen har fået færre elever og er gået fra tre til to et halvt spor.

Dermed havde skolen bygningskapaciteten og skulle ikke til at bygge nyt, men kunne klare det med at bygge lidt om, male og indrette bygningen med inventar, som man allerede er i besiddelse af.

- Vi har haft et mindre overskud i 2018, som bliver kastet ind i at realisere projektet, så Pilen fremover kan bruges til emne- og projektopgaver, og det vil fungere som selve hjertet på skolen, forklarer Flemming Bødker Schaaf.

Pilen står nu klar som pædagogisk læringscenter.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk