23. marts 2019
Sandormen er ny i Bøgeskov Havn - indkøbt af den nystiftede forening med det formål at skubbe sandet ud af sejlrenden med sin skrue. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Sandormen er ny i Bøgeskov Havn - indkøbt af den nystiftede forening med det formål at skubbe sandet ud af sejlrenden med sin skrue. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Naturperle søger hjælp for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Naturperle søger hjælp for millioner
Stevns - 20. oktober 2018 kl. 10:07
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efterårssolens skarpe lys reflekterer krusningerne på vandet i Bøgeskov Havn, hvor skoven i sine røde og gule farver danner en flot kulisse inde på land. Vinden er gået i nord og står lige ind fra Køge Bugt, og det er mærkbart koldere end i dagene forud.

Et par måger hænger i vinden, og i havnebassinet skvulper de små joller i takt med bølgerne. Langs ydermolen ligger et par lystfartøjer pakket ind i kalecher, mens Ophelia er den eneste fiskekutter, der er tilbage.

Næsten. For ved siden af ligger en anden kutter, som er kommet til i sommer. Sandormen af Bøgeskov Havn på omkring 40 fod - købt i Nakskov for den nette sum af 28.000 kroner - er blevet beboer i havnebassinet.

Den tilhører Foreningen Bøgeskov Havn, som blev stiftet i havnens klubhus 19. juni i år. En forening, der som medlemmer har alle med en båd i havnen, og hvis eksistensberettigelse er at sikre, at havnen overlever. Det er ingen en selvfølge, hvis alt fortsætter som nu.

- Fordelen ved at være en forening er, at vi kan søge fonde - det kan en privat erhvervshavn ikke. Desuden kan vi bedre motivere andre til at støtte arbejdet med at sikre havnen, siger bestyrelsesmedlem Lars Honoré.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge 20. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk