5. august 2020
Den nuværende og den tidligere ejer på adressen det hele drejer sig om i Hellested. Jan Jørgensen (tv.) overtog Hellested Cykelforretning efter Henning Petersen i 2015. Siden har han udvidet med en afdeling i Faxe. Foto: Rikke Michael Hansen
gallery icon

Se billedserie

Den nuværende og den tidligere ejer på adressen det hele drejer sig om i Hellested. Jan Jørgensen (tv.) overtog Hellested Cykelforretning efter Henning Petersen i 2015. Siden har han udvidet med en afdeling i Faxe. Foto: Rikke Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Landsbyens cykelforretning fejrer sine første 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Landsbyens cykelforretning fejrer sine første 100 år
Opdateret 06. september 2019 kl. 12:52
Stevns - 06. september 2019 kl. 12:49
Af Rikke Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det hele begyndte i et træskur ved siden af privatboligen på Maglehøjvej, hvor Lars Pedersen i 1919 åbnede Hellested Cycle-, Motor og Autoværksted.

Lars Pedersen var udlært mekaniker, og fra sit nye værksted reparerede og solgte han både cykler, cykler med hjælpemotor og automobiler.

Omkring 1926 overtog sønnen, Holger Petersen, forretningen. Ved samme lejlighed blev forretningens navn ændret til Hellested Cykleforretning.

- Jeg arbejdede i forretningen hele min barndom, for fem kroner i timen, husker sønnen Henning Petersen, som stadig lægger lidt arbejdstimer i værkstedet hver uge, selvom han for nogle år siden solgte forretningen.

Henning tog en pause væk fra familievirksomheden, da han - som så mange andre på den tid - blev sendt ud at tjene på en gård. Dernæst kom han i lære som elektromekaniker og gennemgik også den obligatoriske soldatertid, inden han stævnede ud for i en årrække at arbejde som skibselektriker på de store handelsskibe, der sejlede mellem kontinenterne.

I 1970 kom Henning tilbage på landjorden og hjem til Hellested, hvor han fik job som cykel- og knallertmekaniker i farens forretning.

Jan Jørgensen købte forretningen i april 2015. Han var i 2015 allerede indehaver af netfirmaet »Sportskompagniet«, der sælger alt udstyr og beklædning til triatlon. Derfor kan man i dag også finde både svømmedragter, løbesko, træningstøj mm. i cykelforretningen.

Siden overtagelsen i 2015 er der ikke sket andre udvidelser på Bygaden 48. Til gengæld har Jan Jørgensen udvidet med en butik på Torvegade 34 i Faxe, Faxe Cykelforretning, som han åbnede i april 2018.

Tilbage til Hellested, hvor 100-års jubilæet fejres med gode tilbud og reception på lørdag den 7. september fra klokken 9 til 15. Og både Jan Jørgensen og Henning Petersen vil være til stede hele dagen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge fredag 6. september

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk