25. september 2020
Jørgen Krogh Johansen stak ud fra Rødvig i juni måned for at sejle til Østgrønland. Lørdag rammer han ifølge planen Skagen efter fuldendt sommertogt. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Krogh Johansen stak ud fra Rødvig i juni måned for at sejle til Østgrønland. Lørdag rammer han ifølge planen Skagen efter fuldendt sommertogt. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Jørgens sommertogt: Sejlede op og hentede sønnen i Grønland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Jørgens sommertogt: Sejlede op og hentede sønnen i Grønland
Stevns - 01. september 2019 kl. 05:50
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 60 fod lange stålketch Tara lå i forsommeren i Rødvig, hvor den blev klargjort til et længere og usædvanligt sommertogt med skipper og ejer Jørgen Krogh Johansen ved roret. Her mødte DAGBLADET skipperen i juni måned, da han var ved at klargøre båden til det lange togt mod Østgrønland med mandskab. Normalt har Tara hjemsted i Karrebæksminde. Men når den skal på bedding sker det altid i Rødvig på Stevns.

Under overfladen mærker grønlænderne om nogen konsekvenserne af den forurening, der er blandt de hotteste temaer i det 21. århundrede: mikroplast.

Tara har således i løbet af sommeren trawlet - dog ikke for at fange fisk, men for at få mikroplast i nettet og undersøge dens forekomst i den nordlige Atlant.

Utallige undersøgelser er allerede sat i søen på den sydlige halvkugle, men følger de mikroskopiske plastpartikler strømmen, bør store dele af forureningen ledes mod nord.

Sønnen Jesper, der i et år har været udstationeret på Grønland under arktisk kommando ved Siriuspatruljen, fik ligeledes en plads ombord på båden Tara, hvor han samtidig blev forenet med sin far: skipper Jørgen Krogh Johansen. Sønnen, Jesper, er også en erfaren sejler, der tidligere har været jorden rundt.

Onsdag gik turen videre mod hjemstavnen, og Jørgen Krogh regner med at Tara anløber Skagen lørdag.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge lørdag 31. august

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk