22. september 2020
Herunder kan man se, hvor det store kabel fra Kriegers Flak er trukket i land ved Rødvig. Det er den lille hvide plet på billede syd for byen. Nu er man så i fuld gang med at etablere platforme  ude på flakket og rigge dem til, så de kan forbindes med det tonstunge kabel og give el til hvad der svarer til 600.000 husstande. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Herunder kan man se, hvor det store kabel fra Kriegers Flak er trukket i land ved Rødvig. Det er den lille hvide plet på billede syd for byen. Nu er man så i fuld gang med at etablere platforme ude på flakket og rigge dem til, så de kan forbindes med det tonstunge kabel og give el til hvad der svarer til 600.000 husstande. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Himlen over Stevns åbnet for ny heliport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Himlen over Stevns åbnet for ny heliport
Stevns - 09. maj 2018 kl. 13:12
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Energinet har fuld fart på projekteringen af en kæmpe vindmøllepark på Kriegers Flak cirka 35 kilometer ud for kysten ved Rødvig på det sydligste Stevns. Lige netop her blev der sidste år trukket et mega-kabel i land, og i de seneste dage har Engerginet fået etableret tre platforme ude på flakket med otte kilometers mellemrum, som skal samle strømmen og føre den i land ved Rødvig og videre ud i det danske el-net.

arrow Læs også: OK til Danmarks største havvindmøllepark

I den sammenhæng har Energinet nu åbnet en såkaldt heliport, og som sammentrækningen af de engelske ord helicopter og airport mere end antyder, er der tale om en decideret landeplads for helikoptere.

Heliporten er placeret på en mark mellem Lund og Lyderslev på Ærtebjergvej - lige foran Stevns Entreprenørservices materialeplads - og med virksomheden som nærmeste nabo. Det er dog Karlshøj Landbrug I/S, der ejer jorden, som heliporten er placeret på.

I dette tilfælde er det blot en enkelt helikopter - en EC 135 fra Airbus - der kommer til at bruge landepladsen. Den skal det næste års tid på daglig basis transportere medarbejdere ud til det store vindmølle-projekt i åbent hav.

Helikopteren kan have fem passagerer ombord ad gangen, men det er kun meningen - i udgangspunktet - at den skal flyve en enkelt tur ud om morgenen samt en tur hjem om aftenen, når der er mandskabsskift.

I fredags havde Energinet inviteret til Åbent Hus, hvor de havde inviteret de nærmeste naboer til at komme på besøg og se, hvordan det hele ser ud samt få en flyvetur i området. Det var der flere, som benyttede sig af samtidig med, at de blev budt på en lun pandekage med fyld eller et stykke kage.

- Vi er her for at udføre et stykke arbejde. Ikke for at genere naboerne og vi føler, at vi er blevet taget godt imod, siger Alex Ibsen til DAGBLADET.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge onsdag 9. maj

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Havets arkæologer finder ror fra 1700-tallet ved Kriegers Flak
18. juni 2019 kl. 00:39 Opdateret: kl. 14:22
arrow Ny havvindmøllepark vil kunne ses fra Stevns Klint
15. januar 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 12:59
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk