20. januar 2019
Peter Steen har i en årrække var lærer på valgfaget: film, på Strøbyskolen. Han havde flere input til, hvordan eleverne kunne gribe tingene an. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Peter Steen har i en årrække var lærer på valgfaget: film, på Strøbyskolen. Han havde flere input til, hvordan eleverne kunne gribe tingene an. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Førstehjælp gik lige i hjertet på Strøbyskolens elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Førstehjælp gik lige i hjertet på Strøbyskolens elever
Stevns - 02. februar 2018 kl. 14:27
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gruppe-inddelingen faldt hurtigt på plads, da alle elever på syvende årgang havde fået en kort introduktion til at lave en lille film. En film som i bund og grund skal være med til at sætte livreddende førstehjælp på skoleskemaet og åbne elevernes øjne for, hvad man eksempelvis skal bruge den hjertestarter til, der hænger på Strøbyskolen.

arrow Læs også: Strøbyskolen sejrede i filmkonkurrence

Intensiteten var til at mærke fra morgenstunden, da DAGBLADET kiggede forbi skolen for at fornemme, hvilket budskab det egentlig er, som er så vigtigt at få formidlet til alle aldersgrupper i det danske samfund.

Det er TrygFonden, der står bag projektet med at sætte den livreddende førstehjælp på skoleskemaet, og undervisere fra Lommefilm. hjalp de unge i gang med at producere filmene.

Formålet med filmworkshoppen er kort og godt at lære eleverne om, hvorfor det er vigtigt at træde til med førstehjælp, hvis et menneske falder om med hjertestop. Og så kan man jo spørge eleverne selv, om det er lykkedes at åbne deres øjne, så de bliver bedre til at handle i en nødsituation?

- Det er meget sjovere end den tysktime, vi skulle have haft nu. Det er noget andet end det, vi ellers laver, og så får vi også lov til at arbejde sammen med nogle andre end vi plejer, lød det fra Selma Arendt, der var i gruppe sammen med Ingrid Buch, Julie Friis Jensen og Mia Jørgensen.

Læs reportagen fra dagen i DAGBLADET Stevns fredag

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk