23. oktober 2019
Erik Clausen er vendt tilbage til Gjorslev for  tage en tur ned ad barndommens sti. Der er meget at kigge tilbage på, og han husker det meste, som om det var i går. Det er dog stadig en ældre herres erindringer baseret på et barns reflektioner over , hvad der er set og sagt i samtiden. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Erik Clausen er vendt tilbage til Gjorslev for tage en tur ned ad barndommens sti. Der er meget at kigge tilbage på, og han husker det meste, som om det var i går. Det er dog stadig en ældre herres erindringer baseret på et barns reflektioner over , hvad der er set og sagt i samtiden. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: En drengs bekendelser fra Gjorslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: En drengs bekendelser fra Gjorslev
Opdateret 26. september 2016 kl. 19:06
Stevns - 25. september 2016 kl. 07:00
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag er Erik Clausen en ældre herre - nogle ville sikkert sige en gammel mand. Og under alle omstændigheder er denne historie set og reflekteret igennem en drengs øjne. Den er baseret på hans minder fra tiden ved Gjorslev (Møllestedet) i årene 1939 til 1948, hvor han sammen med sin familie flyttede fra halvøen.

Han har dog aldrig glemt tiden her. Den sidder dybt i ham. Meget dybt - kan man fornemme, når man taler med den 77-årige mand, som i dag bor i Horsens.

DAGBLADET har sat ham stævne, da han har fået lov til at få en rundvisning på godset af sin gamle klassekammerat fra Bredeløkke Skole. Rundviseren er identisk med den nuværende godsejer, Peter Henrik Tesdorpf. Efter rundturen inde på slottet kommer Erik Clausen ud og fortsætter rundturen på de udendørs arealer sammen med avisens udsendte. Det har vi fået lov til, men godsejeren har dog takket nej til at gå med. På turen rundt mellem de gamle bygninger og i den flotte slotspark får vi en snak om, hvordan det var at være knægt på Stevns i de år.

Læs Erik Clausen historien i DAGBLADET Stevns eller kom med på en rundtur på Gjorslev Slot i billedserien her på siden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk