15. august 2020
Kapelmester Roger Berg bestyrede trommerne ved aftenens koncert i Spilledåsen. Foto: Martin V. Andersen
gallery icon

Se billedserie

Kapelmester Roger Berg bestyrede trommerne ved aftenens koncert i Spilledåsen. Foto: Martin V. Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: En aften for swingpjatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: En aften for swingpjatter
Stevns - 11. december 2019 kl. 17:54
Af Tommy Ebbesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nostalgisk musikalsk indtog kunne tirsdag aften opleves i Spilledåsen i form af Roger Berg Big Band & Roger's Sisters. Et orkester i fuld big band opsætning spillende de medlevende, swingende og ørefaldende melodier, som har fyldt de store dansehaller fra trediverne og helt op i tresserne rundt omkring i verden. Her har de såkaldte swingpjatter udfoldet deres livsglæde i til tider akrobatisk udførelse på de store, bonede gulve, der på det tidspunkt var at finde på forlystelsesstederne.

Disse store spillesteder er desværre med tiden blevet udkonkurreret af andre tiltag inden for musikkens verden, og dette har bl.a. bevirket, at økonomien ikke mere hænger sammen for at kunne videreføre sådanne arenaer, hvor musikken appellerer til kropslig aktivitet.

Selv om disse fysiske oplevelsessteder ikke eksisterer mere, lever musikken fra den tid dog stadig i bedste velgående - dog i mindre udstrækning. Dette fik 130 begejstrede tilhørere, som havde svært ved at sidde stille i biografsæderne, en oplevelse af. Et ældre, fremmødt publikum, der nok også ville have haft det lidt svært med at udføre tidligere tiders udfoldelser på dansegulvet.

Foran sig havde bandet en charmerende vokaltrio bestående af Maria Kellstrøm, Lina Maria Bengtsson og Sandra Marielle Hansson alias Roger's Sisters. Disse tre charmerende divaer var stemmemæssigt godt sammensat. De indbyrdes vokalskift under sangene virkede perfekt, og deres sangfremførelse klædte det velspillende orkester til fuldkommenhed. Fantastisk, at så mange forskellige instrumenter kan fremkalde lyde, der forenes og giver et unikt lydbillede. Formidable solopræstationer på instrumenterne, og Roger Berg er tillige en fantastisk trommeslager, som han fik vist i nummeret Sing, Sing, Sing, hvor han næsten slog knude på sig selv i udførelse af de akrobatiske trommehvirvler.

Der var en god variation i repertoiret vekslende mellem instrumentale numre og vokalindslag. Vi blev præsenteret for bl.a. All of Me, Lady Be Good, I Can´t Stop Loving You, In The Mood samt enkelte julenumre som bl.a. Sleighride og Jinglebells. De enkelte vokale indslag var fordelt på solofremførelse på skift, hvor vi hørte numre som Night and Day, The Man with The Back, Papermoon, Sakte Vi Går Genom Stan m. flere. Der var desuden en fantastisk, sprudlende sangglæde hos disse livsglade sanglærker, når de som trio betog et begejstret publikum med sange som Shoo Shoo Baby, Oh Johnny, Bye, Bye Blackbird, Hold Tight sluttende med Everybody Loves Somebody Sometimes.

Publikum sagde pænt tak for en fantastisk aften med stående og velfortjent applaus.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk