18. oktober 2019
Svenske Perry Stenbäck har slået sig ned i Danmark, hvor han nu sammen med sit Dedakadanseorkester fortolker Cornelis Vreeswijk og synger egne sange i samme dur. Foto: Martin V. Andersen
gallery icon

Se billedserie

Svenske Perry Stenbäck har slået sig ned i Danmark, hvor han nu sammen med sit Dedakadanseorkester fortolker Cornelis Vreeswijk og synger egne sange i samme dur. Foto: Martin V. Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Cornelis Vreeswijk fik comeback i Spilledåsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Cornelis Vreeswijk fik comeback i Spilledåsen
Stevns - 15. maj 2019 kl. 13:35
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er gået 32 år, siden den svenske nation tog en tårevædet afsked med én af sine store troubadourer. Cornelis Vreeswijk nåede i sit kun 50-årige liv at blive indbegrebet af den svenske visetradition, som Bellmann og Taube står som det faderlige ophav til, men som han - den hollandske tilrejsende, hvis forældre efter Anden Verdenskrig rykkede teltpælene op og flyttede nordpå - fornemt har ført videre.

Syv år efter Cornelis Vreeswijks død ankom en ung svensk musiker til København med flyvebådene fra Malmö. Han blev hængende i Danmark, hvor han snart begyndte at producere og spille musik - bl.a. som Sebastians musikalske altmuligmand. I dag bor Perry Stenbäck sammen med sin danske kone på en landejendom uden for Jelling i det østjyske.

Tirsdag aften gav Perry Stenbäck med sit Dekadansorkestern en koncert i Kulturforeningen Spilledåsen, som dermed afsluttede sin forårssæson. Her gik Cornelis Vreeswijk og hans sange igennem aftenen som en rød tråd. Bagkataloget er stort, og nogle af numrene kunne man blot lytte til, mens hele salen sang med på klassikeren: Veronica med det langtrukne omkvæd: ...när det daaaages.

Læs hele anmeldelsen i DAGBLADET Stevns onsdag - og se Martin V. Andersens billeder fra koncerten her

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk