10. december 2019
Tre piger fra Strøbyskolen åbnede koncerten med deres version af Collios »Gangsta?s Paradise«. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Tre piger fra Strøbyskolen åbnede koncerten med deres version af Collios »Gangsta?s Paradise«. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Børnene var stjerner i parken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Børnene var stjerner i parken
Opdateret 19. juni 2019 kl. 15:18
Stevns - 19. juni 2019 kl. 15:14
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns Musikskoles sommerkoncert i Munkegårdsparken tirsdag eftermiddag og aften havde et dobbelt formål: Dels at skabe god sommerstemning i den lidt upåagtede oase midt i Store Heddinge, hvor flere havde taget madkurven og picnic-møbler med i det fine vejr, dels at vise, hvor langt musikskolen og ikke mindst dens elever er nået efter et helt skoleårs slid.

Det var andet år, at Stevns Musikskole sluttede sæsonen af med en offentlig friluftskoncert. Et af de nye tiltag var hele to musikscener placeret lige ved siden af hinanden. På den måde undgik arrangørerne lange sceneskift - i stedet afløste de mange optrædende hinanden i hurtig rækkefølge og gav indtryk af virkeligt stor aktivitet i musikskolen.

Koncerten lagde ud med optræden af tre piger i 2. og 3. klasse på Strøbyskolen. De kaldte sig Bandklub Strøby og gav deres version af Coolios megahit: Gangsta's Paradise. Et tilsvarende Bandklub fra Stevns Friskole sang Sommer i Europa, kendt med Rasmus Nøhr, og så kom et orkester, der egentlig hed Shut Up, men præsenterede sig selv som Muldvarpeskud. Her stod Marie - elev på Strøbyskolen - frem på scenen og gav den i rollen som Mick Jagger, da hun sang for på Rolling Stones-klassikeren: Paint it black.

At bredden i repertoiret er stor blev demonstreret, da hele Stevns spillelærer, korleder mv. Birte Rasmussen kom på scenen og kaldte sine elever op én efter én. De satte sig bag klaveret og gav til stor henrykkelse for forældre og andre tilhørere små stykker - blandt dem en fin udførelse af Griegs smukke Morgenstemning fra Peer Gynt-suiten.

Omkring 125 elever var på skift på scenen og viste, at Stevns Musikskole efterhånden har fundet fodfæste på halvøen. De yngste elever gik i børnehaveklasse - den ældste var 20 år, oplyser musikskoleleder Søren Dahl Pedersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk