19. april 2019
Charlotte Blay er god for flere end 80 titler - mere end én bog om året i  hele sin levetid. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Blay er god for flere end 80 titler - mere end én bog om året i hele sin levetid. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Børnebogsforfatter fylder 80 med barnlig fantasi i behold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Børnebogsforfatter fylder 80 med barnlig fantasi i behold
Stevns - 14. oktober 2018 kl. 07:54
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 1938 udkom det første nummer af Billed Bladet. Det skete blandt andet med en reportage fra statsminister Thorvald Staunings hjem og arbejde, hvor et dagligt møde med kong Christian X var nødvendigt på grund af de urolige forhold i Europa lige op til Anden Verdenskrig.

I denne årstals-kulisse ser en lille pige dagens lys i Svendborg. 15. oktober kom Charlotte Blay således til verden i et skipperhjem, der bar præg af en far, der rejste på de syv verdenshave - og kom hjem med kufferten fuld af skrækkelige skipperhistorier. Historier, som han yndede at fortælle for sin lille pige, når han var hjemme.

- Snart begyndte jeg selv at fortælle historier. Især var jeg dygtig til at finde på de utroligste og mest fantasifulde ting, når jeg kom for sent i skole eller ikke havde lavet mine lektier, husker Charlotte Blay tilbage.

I anledning af 80 års-dagen på mandag besøger DAGBLADET hende på den nuværende bopæl: Gjorslev Slot, hvor hun bor sammen med sin mand, Jørgen Windfeldt. Her på slottet møder fotografen og journalisten forfatteren i den store stue, hvor hun har placeret sig ved et rundt bord, der er fyldt op med bøger. Alle som én har hun selv skrevet. Bordpladen er en kompasrose, der passer til hendes barndoms skipperhjem - og det faktum, at hun sammen med sin mand har været bådejer indtil for nylig.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der blev bragt i DAGBLADET Køge 12. oktober

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk