27. juli 2021
Anny Borch Jensen står her foran fælleshuset for de 32 ny boliger med henholdsvis 2, 3 og 4 værelser. 			    Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Anny Borch Jensen står her foran fælleshuset for de 32 ny boliger med henholdsvis 2, 3 og 4 værelser. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: 32 nyopførte familieboliger er nu klar til indflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Billeder: 32 nyopførte familieboliger er nu klar til indflytning
Stevns - 31. maj 2021 kl. 17:54
Af Erik Nielsen

I den vestlige del af Store Heddinge har Lejerbo bygget 32 familieboliger fordelt på 12 bygninger. Alle er lejet ud, og de første er flyttet ind i weekenden, men officielt tages de først i brug i morgen - tirsdag 1. juni.

En helt ny bydel med navnet Agerstien har igennem det seneste år taget form. 32 familieboliger fordelt på 12 bygninger med henholds to, tre og fire værelser er klar til indflytning i morgen, tirsdag 1. juni, hvor alle lejligheder er lejet ud under bygherren Lejerbos administration.

Den nye afdeling har desuden et fælleshus på 100 kvadratmeter til fælles arrangementer og private formål for afdelingens beboere.

Huslejen ligger omtrent mellem seks og 10 tusind kroner alt efter hvilken størrelse bolig, man lejer 65, 85 eller 110 kvadratmeter, som er størrelserne på lejemålene.

- Vi har taget udgangspunkt i vores ventelister, og da det er et almennyttigt byggeri, der er lovregyuleret, så kan Stevns Kommune byde ind med lejere for en fjerdedel af lejemålenes vedkommende, siger Anny Borch Jensen fra Lejerbo, da hun viser DAGLADET rundt i boligadministrationens nyeste lejemål lige inden de nye beboere rykker ind.

Lang venteliste

I øjeblikket har Lejerbo en venteliste på 800, der indeholder både nuværende stevnsboer og eventuelle tilflyttere.

- Vi vil derfor meget gerne bygge flere almennyttige boliger på Stevns, da behovet helt sikkert er der, forklarer Anny Borch Jensen.

Udenomsarealerne er beplantet med 14 forskellige slags træer.

- Vi forsøgte at få plads til nogle stevnskirsebær også. Men det var helt tydeligt, at landskabsarkitekten ikke nærede den store kærlighed til det lokale træ. Der er dog plantet tre af slagsen på arealet, siger Anny Borch Jensen.

Fælles lege- og opholdsarealer er også blevet anlagt ud over de små terrasser og plæner, som er tilknyttet hvert enkelt lejemål.

På de små bakkelandskaber på fællesarealerne har man ikke brugt græs, men såkaldte trædebregner, der er lige så slidstærke.

De fire-værelses lejemål har er etableret i to etager med trappe op til førstesalen, hvor der er to værelser. De to- og tre-værelses lejligheder går til kip i køkken- og opholdsrummet, der giver store, lyse rum - mens der er opgang til et lille pulterkammer via en lem i loftet i et af værelserne.

På parkeringsarealet i centrum af Agerstien har man også opført nogle el-lade-standere, så det er muligt at få opladet eventuelle el-biler. Det er nu lovpligtigt, at man opfører et antal ladestandere, når der anlægges nye p-pladser, hvilket Stevns Kommune også har implementeret i sine lokalplaner.

Boligerne er opført som klyngehuse, og fra de enkelte entreer er der direkte adgang til badeværelset, hvor der er plads til kørestolsbrugere. Brusenichen er adskilt med en glasvæg, og der er plads til, at alle boliger kan opsætte egen vaskemaskine og tørretumbler.

Flere muligheder

Køkkenafdelingerne er fra HTH, hvor beboerne selv skal investere i køle- og fryseskabe, og hvis man ønsker opvaskemaskine er der afsat mulighed for det ved at bytte et af køkkenskabene ud.

Trappepartierne i de fireværelses lejemål og gulvene i alle lejligheder er massiv eg fra Junckers.

Til alle boliger hører et privat udhus, og opvarmningen bliver med naturgas-fyr.

- Vi undersøgte mulighederne med varmepumper, hvilket dog også krævede et større antal solceller. Derfor endte vi med gasopvarmning, siger Anny Borch Jensen på sprøgsmålet om, hvorfor man har valgt gas i et nybyggeri.

Hvis man er interesseret i Lejerbos boliger, så kan man skrive sig op via www.lejerbo.dk eller ringe på 70121310.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk