13. december 2018
Leif Christensen, Vagn Buck og Bernhard Pedersen har tilsammen 149 års erfaring med foreningsarbejdet i Sydstevns G&I. Selve foreningen har nu 150 års jubilæum, som fejres på lørdag 17. marts mellem klokken 11 og 14 i klubhuset. 			    Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Leif Christensen, Vagn Buck og Bernhard Pedersen har tilsammen 149 års erfaring med foreningsarbejdet i Sydstevns G&I. Selve foreningen har nu 150 års jubilæum, som fejres på lørdag 17. marts mellem klokken 11 og 14 i klubhuset. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: 150 år med Sydstevns G&I

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: 150 år med Sydstevns G&I
Stevns - 10. marts 2018 kl. 10:17
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I1995 - to år efter125 års jubilæet i Sydstevns Gymnastik & idrætsforening - brændte foreningens samlingssted: klubhuset. Dette var godt nok ejet af Sydstevns Venner, men husede de fleste foreningens medlemsaktiviteter.

En enorm indsats af bestyrelsen i Sydstevns Venner, især Benhard Pedersen og Frede Jensen, sørgede for, at den hæderkronede idrætsforening ikke forsvandt sammen med klubhuset, og næsten nøjagtigt et år efter branden kunne frugten af sammenhold og holdindsats høstes i marts1996 i form af indvielsen af et helt ny klubhus.

- Det var en rigtig stor dag i vores forenings historie, lyder det fra Vagn Buck, der sammen med Bernhard Pedersen og Leif Christensen tager imod i klubhuset, som nu har ligget der i 22 år.

De tre har tilsammen næsten lige så mange års bestyrelseserfaring fra foreningen, der nu kan fejre 150 års jubilæum.

- Som 16-årig blev jeg raget ind i det her foretagende, siger den nu 68-årige Leif Christensen, der fik følgeskab af den jævnaldrende Bernhard Pedersen et par år efter, mens den kun 65-årige Vagn Buck også gik ind i foreningsarbejdet som 18-årig.

Dermed når de sammenlagt op på 149 års foreningserfaring fra Sydstevns G&I, så det må siges at være de helt rette folk at sætte i stævne, når man skal høre lidt om, hvad foreningen har kunnet præstere og byde på op igennem alle de mange år den har eksisteret.

Da foreningen fyldte 125 år blev der lavet et jubilæumsskrift, og for nylig satte Vagn Buck sig ned og sammenskrev en oversigt over foreningens aktiviteter for de seneste 25 års vedkommende.

I foreningens velmagtsdage var der over 700 medlemmer. I dag er der 204 tilbage.

Den 17. marts er alle medlemmer samt venner af huset velkomne til at kigge forbi Sydstevns' klubhus, hvor man vil blive budt på lidt at spise og drikke på foreningens regning. Det sker imellem klokken 11 og 14.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge lørdag 10. marts.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk