16. juli 2018
Her ved Boesdal Kalkbrud skal det kommende besøgscenter for verdensarven placeres.
Her ved Boesdal Kalkbrud skal det kommende besøgscenter for verdensarven placeres.
Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøgscenter i Boesdal Kalkbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøgscenter i Boesdal Kalkbrud
Opdateret 04. maj 2015 kl. 07:34
Stevns - 30. april 2015 kl. 23:50
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Besøgscentret for verdensarven Stevns Klint skal opføres i Boesdal Kalkbrud. Et flertal på 12 medlemmer af Kommunalbestyrelsen besluttede torsdag aften efter en lidenskabelig debat at søge dispensation i Naturstyrelsen fra strandbeskyttelseslinjen til at opføre centret her.

Hvis Stevns Kommune får tilladelsen og bliver ét af de 10 danske projekter, som får dispensation til at bygge tæt på kysten, kan kommunen gå i gang med at søge et trecifret millionbeløb i de store danske fonde til centret. Samtidig slås det i beslutningen i Kommunalbestyrelsen fast, at der skal ske »en forbedring og styrkelse af Højerup«.

Det var en glad og lettet borgmester Mogens Haugaard (V), der efter mødet kunne konstatere, at flertallet for Boesdal var på plads.

- Jeg synes, at vi har truffet en stor og spændende beslutning i aften. Det er min bedste overbevisning, at vi i Boesdal kan skabe et projekt, der henvender sig til en yngre målgruppe, og som vil være interessant for børnefamilier. Samtidig mener jeg, at vi kan formidle og forske fiskeleret på et meget højt niveau ved at lægge besøgscentret i Boesdal, sagde han.

Men det var ikke alle i salen, der gav ham ret i den opfattelse. Fem stemte imod og pegede i stedet på en placering i Højerup, mens to valgte at stemme blankt til placeringen.

- Jeg håber, at alle nu vil bakke op om beslutningen og skabe et flot besøgscenter for verdensarven, sagde borgmesteren som afrunding på debatten.

Læs mere om debatten i Kommunalbestyrelsen i DAGBLADET Stevns lørdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk