25. november 2017
Beredskabsdirektør Lars Robetje, Østsjællands Beredskab. Foto: Thomas Olsen
Beredskabsdirektør Lars Robetje, Østsjællands Beredskab. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskabschef: Vi kan forstærke signal ved dårlig dækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabschef: Vi kan forstærke signal ved dårlig dækning
Stevns - 16. maj 2017 kl. 13:00
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da en motionsløber falder om med hjertestop i Gjorslev Bøgeskov 7. april, bliver der slået alarm over 112, men da hverken gps og mobilsignal går igennem, har redningsmandskabet store problemer med at finde ulykkesstedet, og de mister derved dyrebare seks minutter, inden de når frem.

arrow Læs også: Bøgeskoven må vente med telemast

Reddernes særlige kommunikationsenhed: SINE stopper med at virke - og i flere omgange mister den såkaldte AMK-central derfor kontakten til både reddere og anmelderen.

- Som udgangspunkt ved vi godt, at vi har nogle steder i Danmark, hvor der stadig er problemer med såkaldt »sorte huller«. Nogle gange er der udfald. Det er den dagligdag vi må agere i, og det gør vi. Vi skal som beredskab også kunne agere i »sorte huller«, siger Lars Robetje, der er beredskabsdirektør for Østsjællands Beredskab, som er et beredskabssamarbejde mellem Roskilde, Greve, Stevns, Køge, Høje-Tåstrup, Ishøj, Solrød og Vallensbæk og dermed dækker 930 kvadratkilometer og et indbyggertal på 325.000.

Beredskabsdirektøren har forhørt sig i sin organisation om problemerne med kommunikationsenheden: SINE i netop Gjorslev Bøgeskov.

- De medarbejdere, som jeg har talt med, forklarer, at det oftest løser sig, når man lige flytter sig en smule. Men når det er sagt, så er vi netop nu ved at implementere en ny teknologi i alle vores biler, så de kan bruges som en såkaldt »repeater-station«, som kan forstærke signalet ind i de områder, hvor der er dårlig dækning, siger beredskabschefen til DAGBLADET.

Rent praktisk vil det sige, at man kan sende en ambulance og en indsatslederbil eller en politibil af sted samtidigt, når alarmen går fra et sted med dårlig SINE-dækning. Indsatslederbilen bliver så holdende på et sted med gode SINE-dækning og »repaeater-stationen« forstærker således signalet til og fra ambulancen, mens den er »ude i vildnisset«.

- Vi kan rykke os og øge kvaliteten af signalet på den her måde, siger Lars Robetje.

arrow Turist-wifi lægges på hylden
15. juni 2017 kl. 06:12 Opdateret: kl. 15:03
arrow Se her hvor der er bedre mobildækning på vej
14. juni 2017 kl. 14:26 Opdateret: kl. 14:31
arrow Syv nye telemaster til Stevns
14. juni 2017 kl. 13:14 Opdateret: kl. 14:10
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk