19. januar 2021
Brandstationen i Hårlev består, men bemandingen skæres ned, hvis politikerne siger ja til at slette de forbehold, man hidtil har haft over for Østsjællands Beredskabs nye struktur. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Brandstationen i Hårlev består, men bemandingen skæres ned, hvis politikerne siger ja til at slette de forbehold, man hidtil har haft over for Østsjællands Beredskabs nye struktur. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekymrede brandfolk peger på løsning for Hårlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekymrede brandfolk peger på løsning for Hårlev
Opdateret 05. september 2018 kl. 13:03
Stevns - 05. september 2018 kl. 12:16
Af Erik Nielsen

Borgmester Anette Mortensen (V) har meldt ud, at hun er klar til at slette alle forbehold i forhold til, at Stevns kan godkende en ny struktur for Østsjællands Beredskab. I morgen bliver sagen behandlet i kommunalbestyrelsen, og i den sammenhæng har Hårlev Borger- og Erhvervsforening sendt et bekymringsbrev til politikerne formuleret af byens brandfolk.

arrow Læs også: Tillidsmand for brandmænd frygter fremtiden

Henning Christiansen, der er brandmand hos Falck i Hårlev, har været med til at formulere bekymringsbrevet.

- Det er førsteindsatsen ved bygningsbrand, hvor vi ikke mener, at det vil hænge sammen. Med en bemanding i Hårlev på 1+3, så bliver det nødvendigt at rekvirere folk fra enten Store Heddinge eller Lellinge, og de vil alt andet lige ankomme senere. Så er vi nødt til at stå og vente for at have et sikringshold i ryggen. Det vil i praksis sige, at vi kun kan lave udvendig slukning, så hvis der er nogen inde i den brændende bygning, så må vi vente, siger han til DAGBLADET, og i brevet bliver der herefter formuleret en løsning til at imødekomme problemet.

I bekymringsbrevet peges der direkte på den løsning, at der køres med 1+5 på den ene station, så man altid har mandskab, der er klar til en første indsats i bygninger.

Så foreslår man, at der køres med 1+3 på den anden station, og at her holder tankvognen på denne station, som kører med, og her kan man så bruge de to mand, der kører med her til 2. røgdykkerhold.

Derved kan men så udføre en forsvarlig første indsats i bygninger.

- Om det er på Store Heddinge eller Hårlev, at man kører 1+5, er underordnet. Bare den station, der kører 1+3, har tankvognen holdende, så løser man problemet med, at der bliver ventetid på andet røgdykkerhold. Det er et løsningsforslag, som alle parter, borgere, erhvervslivet og brandmænd kan leve med, og så er der også en løsning på sikkerheden ved brand i bygninger og ingen ventetid, lyder det fra Henning Christiansen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge onsdag 5. september

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn
11. januar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow Beredskabsdirektør kalder ny kontrakt forsvarlig
11. januar 2019 kl. 09:36 Opdateret: kl. 12:22
arrow Solrød siger ja til brandfrieri fra Roskilde og Stevns
18. december 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 09:33
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk