25. oktober 2021
Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18 beboere evakueret under brandudrykning til plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18 beboere evakueret under brandudrykning til plejecenter
Opdateret 22. september 2021 kl. 10:13
Stevns - 22. september 2021 kl. 10:00
Af Erik Nielsen

En brand i ældreboliger ved plejecentret på Præstemarken udløste sent tirsdag aften en alarm, hvor det lokale brandvæsen og politiet måtte i aktion. Alarmen gik klokken 22.39. Det viste sig, at der ikke umiddelbart var synlige flammer, men der sås en røgudvikling fra taget på plejehjemmet.

- Der var en brand i bygningen, der havde spredt sig til taget, og vi måtte fjerne 10 kvadratmeter af taget for at slukke ilden, forklarer beredskabschef Søren Rasmussen fra ETK Brand og Redning.

Nogle beboere måtte evakueres, men der var ikke nogen, som kom til skade ved branden, lyder det fra beredskabschefen.

- Der kom styr på branden, som blev opdaget og anmeldt af noget personale fra plejecentret. Men alt er tilbage i drift igen, siger Søren Rasmussen om indsatsen ved branden, der kom under kontrol, inden den nåede at sprede sig til andre bygninger.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at kort efter klokken 23.00 valgte brandvæsnet og politiet at foretage en flytning af 18 ud af plejehjemmets 34 beboere til en anden afdeling, således at beboerne kunne være i sikkerhed, såfremt røgudviklingen udviklede sig til en egentlig brand.

Brandvæsnet foretog i mellemtiden undersøgelse af årsagen til røgudviklingen, der efter al sandsynlighed kom fra ventilationssystemet i området ved plejehjemmets køkken.

Der havde ikke været egentlig brand, så efter cirka 30 minutter kunne de forflyttede beboere vende retur til deres boliger på plejehjemmet. Ingen beboere eller personale på plejehjemmet var blevet påvirket af røgudviklingen, hvis årsag politiet nu skal undersøge nærmere for at få klarlagt årsagen.

Thomas Bech-Svendsen var indsatsleder for ETK Brand og Redning og han fik rekvireret holdleder plus fem brandfolk fra både brandstationen i Hårlev og Store Heddinge samtidig med, at der blev rekvireret en vogn med en drejestige fra stationen i Lellinge.

- Der var brug for alle, og det var en flot indsats af alle inklusiv ejendomsvagten og personalet på plejehjemmet, siger indsatslederen, der kunne vende snuden hjemad kokken 3 natten til onsdag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk